Голанд не буде в числі кращих бомбардирів, Зінченко – капітан: прогнози на новий сезон в АПЛ

Журналісти ISPORT висловили свої різноманітні очікування від майбутнього сезону.
2022 г., 5 августа, 14:25
Ерлінг Голанд
Ерлінг Голанд

Уже сьогодні стартує новий розіграш чемпіонату Англії з футболу. В першому ж матчі Арсенал зустрінеться на виїзді з Кристал Пелас.

На старті сезону ISPORT вирішив поділитися своїми думками та прогнозами стосовно результатів команд, окремих гравців чи ще чогось.

 

Олександр Зінченко хоча б раз виведе Арсенал з капітанською пов'язкою

Василь Войтюк

Лондонський клуб влітку попрощався з декількома досвідченими гравцями, які не раз виводили цю команду на поле з капітанською пов'язкою на плечі. Декілька тижнів тому було названо нового капітана команди на цей сезон – ним став досить юний Мартін Едегор.

Загалом Арсенал є дуже молодою командою, найстаршим гравцям тут 30 років – це Ельнені та Соареш, також є 29-річні Граніт Джака та Томас Партей.

Джака – колишній капітан команди, який втратив це звання зі скандалом.

І якщо Едегор буде відсутній в деяких матчах, Зінченко може стати одним з претендентів на те, щоб вивести команду на поле з пов'язкою. По-перше, він вже досить досвідчений гравець, по-друге, Артета точно знає про його професійні якості, ну й по-третє, для Олександра це не буде щось нове. Він вже був капітаном в збірній України.

Голанд не увійде в Топ-5 кращих бомбардирів

Василь Медвідь

Норвежець безперечно форвард світового рівня, але йому точно знадобиться час на адаптацію в нових для себе умовах. До того ж, цілком можливо, що матчі проти аутсайдерів АПЛ наставник "містян" Пеп Гвардіола вирішить віддавати іншому літньому новачку групи атаки, а саме аргентинцю Хуліану Альваресу, який вважається одним з найперспективніших форвардів світу.

Не на користь Голанда говорить і той факт, що Бундесліга набагато більш "відкрита" ліга, і забивати в ній легше. Зрештою, нам не треба далеко ходити за прикладами, і ми можемо згадати того ж Тімо Вернера, який у складі РБ Лейпциг був одним з кращих, а в Челсі повністю провалився.

І наостанок, конкуренція серед голеадорів в чемпіонаті Англії доволі велика. Нікуди не подівались Мохамед Салах, Харрі Кейн та Сон Хин Мін, у Джеймі Варді є можливість продемонструвати, що в нього ще залишився "порох в порохівницях", Габріель Жезус на передсезонних зборах продемонстрував неймовірну статистику, яка за допомогою довіри Артети може конвертуватись в схожі цифри вже в офіційних матчах, ну і Дарвін Нуньєс вже обігнав Ерлінга в боротьбі за Супекубок Англії, то чи є щось, що може завадити йому зробити це і в гонці бомбардирів?

Габріель Жезус потрапить в топ-5 бомбардирів АПЛ

Войченко Богдан

Бразилець за 52 млн фунтів перебрався в стан "канонірів" з Манчестер Сіті, де він не зумів проявити себе на максимум своїх можливостей. Тепер у Жезуса починається нова сторінка у кар’єрі, де він може "відпрацювати" вкладені у нього гроші вже у першому сезоні.

Габріель вже встиг забити 7 голів у 5 матчах передсезонки, де постраждали клуби АПЛ Евертон та Челсі.

Чому Жезус увійде до топ-5 бомбардирів? У форварда з конкурентів лише Мохамед Салах, Гаррі Кейн та Сон Хин Мін. Викреслимо Роналду через його конфлікт з тен Хагом, а також під питанням Холанд з Нуньєсом, бо гравці ще не пройшли адаптацію та не пристосувалися до реалій АПЛ.

Сака, Едегор, Мартінеллі, Пепе, Зінченко та Джака в Арсеналі легко можуть віддати результативний пас, тому проблем у мобільного Жезуса з моментами не буде. Цілком ймовірно бразилець заб’є 20+ голів при Артеті, який серйозно налаштований потрапити з "канонірами" до топ-4.

Тоттенгем побореться з Ліверпулем та Манчестер Сіті за чемпіонство

Олексій Погорелов

Так, це дуже неоднозначна думка, проте вона має право на життя - особливо після такої трансферної кампанії клубу. Ліверпуль та Манчестер Сіті, лідери АПЛ, точково закрили ті позиції, які цього потребували. У "шпор" все було трохи інакше.

Суперкубок Англії показав, що Пеп Гвардіола матиме головний біль з тим, що робити його команді в атаці (під час матчу він навіть переходив на 4-4-2, що незвично для його команд).Здається, що саме Ліверпуль буде головним фаворитом на чемпіонство, а Тоттенгем може стати тим, хто буде ставити "червоним" палки в колеса.

Антоніо Конте отримав у своє розпорядження одразу шістьох новачків: Рішарлісон, Біссума, Форстер, Перишич (з яким італієць працював у Інтері), Спенс та Ленгле. Доволі непоганий такий вийшов список. Тепер все буде залежати від того, як тренер впровадить футболістів у свою систему.

З моменту свого призначення Конте одразу почав будувати команду під себе, що йому вдалося - команда на фініші зуміла вирвати в Арсеналу путівку до Ліги чемпіонів. Проте Антоніо приходив не за четвертим місцем, а за трофеями. 

В останній рік свого контракту він має вичавити зі своїх підопічних усе, що тільки можна, а Кейн, Сон та компанія мають допомогти тренеру здобути довгоочікуваного для клубу успіху, адже саме Тоттенгем з усіх інших виглядає саме такою командою, що може втручитись у боротьбу Ліверпуля та Ман Сіті. Не факт, що виграє, проте побореться.

МЮ не увійде в четвірку найкращих

Василь Войтюк

Манчестер Юнайтед в новий сезон увійде з новим головним тренером і з дещо зміненим складом. Тим не менше, сезон вже стартує, а "червоні дияволи" досі не доукомплектувались. Здається, що Ерік тен Гаг проведе перший сезон під девізом "побудови" нової команди.

До того ж, зірковий форвард Кріштіану Роналду тримає в напруженні і керівництво, і фанатів. Він чи то хоче покинути команду, чи то готовий грати тут ще один сезон. Така ситуація точно не є плюсом для МЮ.

А якщо подивитися на суперників, то Арсенал та Тоттенгем значно підсилилися, Челсі також продовжить боротьбу за найвищі позиції. Здається, що саме МЮ виглядає найбільш "зайвим" в ТОП-4 за підсумками кампанії.

Тренери на вихід - п'ять тренерів та більше будуть відправлені у відставку протягом сезону

Дмитро Данець

АПЛ - це не тільки феєрія команд, трансферні саги, яскраві матчі та боротьба до фінального свистка, а і тренерські рокірування протягом сезону.

Зараз же чемпіонат отримав лише одного нового тренера з іншої країни - Еріка тен Хага, який приєднався до Манчестер Юнайтед з Аяксу. Ще три спеціалісти прийшли з командами, які піднялись з Чемпіоншипа - Марку Сілва (Фулгем), Стів Купер (Ноттінгем Форест) та Скот Паркер (Борнмут).

Нові ризики, нові можливості та нові шанси, але всі клуби об’єднує один важливий аспект – досягти поставлених задач. Тому протягом сезону, як і завжди, будуть відставки коучів, а це гарна тема для обговорення.

З топів виділю лондонський Челсі, який отримав нового власника влітку – Тодд Боулі. Бізнесмен вклав гроші в проект, але вже втратив керівництво та менеджмент клубу, що впливає на трансферну політику. Томас Тухель неодноразово казав про свої гарні стосунки з Боулі, але команда зараз в кризі – атмосфера в команді бажає кращого. Тому цікаво, як команда пройде його – разом з німцем або ні.

Серед інших виділю Антоніо Конте з Тоттенгема, якого знають за своєю емоційною поведінкою, тому одне рішення, яке суперечить його принципам – може поставити хрест на співпраці. Що стосується середняків – Брендан Роджерс з Лестеру, розвиток якого призупинився  - є шанс, що буде великий регрес; Френк Лемпард з Евертоном, які дивом врятувались в минулому сезоні, Лідс з Джессі Маршом, який в минулому розіграші прийшов протягом сезону та врятував команду від вильоту, - одна справа працювати кілька місяців, а інша – повноцінно готувати команду.

Звичайно, новачки – це різноманіття, яке впливає на АПЛ, але не всі проходять гідно цей шлях. Не виключаю, що хтось втратить з них тренера. Сезон обіцяє бути палким – спостерігаємо уважно.

Лестер закінчить сезон біля зони вильоту

Василь Медвідь

 

Взагалі, "лиси" - найбільша загадка цього сезону. З одного боку, в минулому сезоні вони фінішували в верхній половині турнірної таблиці і настільки стрімкий регрес навряд-чи видається можливим, але є і інша сторона медалі.

За очікуваними набраними очками Лестер мав би набирати лише 42 пункти, що на 10 більше ніж сталося насправді. Підопічні Брендана Роджерса вже минулої кампанії могли фінішувати на 16-ій позиції, і це ще не все.

Лідер атаки Лестера Джеймі Варді, хоча й все ще топ-форвард, який може порадувати високою результативністю, але все ж не молодіє, декілька днів тому з команди пішов багаторічний воротар Каспер Шмейхель, а головний тренер команди каже, що має намір довіритися Денні Уорду, який всю свою кар'єру був дублером та Даніелю Іверсену, котрий виступав лише за бельгійський Левен та клуби нижчих англійських дивізіонів.

Та і взагалі, у Лестера поки що жодного нового придбання, і це єдиний клуб топ-5 ліг, який ніяк не проявляв себе на трансферному ринку.

Так, малоймовірно, що Лестер все ж вилетить, бо, скоріш за все, елітний дивізіон покинуть ті ж самі клуби, які підвищились в класі, але схоже, що "лисам" світить максимум 15 місце.

 


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK