Фенербахче дорожче за Динамо в півтора рази: трансферне порівняння команд

ISPORT розповідає про вартість та трансфери команд напередодні матчу у Стамбулі.
2022 г., 25 июля, 11:00
Динамо - Фенербахче / Getty Images
Динамо - Фенербахче / Getty Images

У рамках другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів київське Динамо відправиться до Стамбула для протистояння з Фенербахче. Нагадаємо, перший матч у Лодзі завершився з рахунком 0:0.

ISPORT вивчив склади опонентів і представляє ряд їх відмінних рис.

Між Динамо і Фенербахче ніколи не траплялося прямих трансферних переходів, однак три футболісти виступали за обидва клуби: Сергій Ребров, Джермейн Ленс та Олександр Караваєв, який виступає за киян і досі.

У поточне трансферне вікно "жовті канарки" поводяться активно на трансферному ринку, що зумовлено приходом нового тренера в особі Жорже Жезуша, який перебудовує команду під свій стиль футболу.

Склад турецького гранду поповнили Дієго Россі (5,5 млн євро), Жоау Педро (4,6 млн євро), Лінкольн (3,5 млн євро), Вілліан Арао (3 млн євро), Емре Мор (2 млн євро), Джошуа Кінг (вільний агент) та Тьяго Чукур (250 тисяч євро).

Не обійшлося і без трансферів на вихід. Стамбульці позбулися Озана Туфана (3 млн євро в Галл Сіті) та Арди Куртулана (за 200 тисяч в Адану Демірспор). Також з клубу пішли Месут Озіл (розрив контракту), Луїз Густаво (вільний агент), і добре відомі українському вболівальнику Хосе Соса (вільний агент) та Аллах'яр Сайядманеш (за 4 млн євро в Галл Сіті).

Авторитетний німецький портал Transfermarkt оцінює Фенербахче у досить скромні за сучасними мірками 181 мільйон євро. Найдорожчими футболістами є Алтай Байиндир (16 млн євро), Дієго Россі (14,5 млн євро) Кім Мін Джа (14 млн євро), Жоау Педру (12 млн євро) та Аттіла Шалай (12 млн євро).

Віктор Циганков
Віктор Циганков

У свою чергу, у складі Динамо найдорожчим футболістом є Віктор Циганков, який оцінюється в 25 млн євро. До топ-5 також входять: Ілля Забарний (15 млн євро), Микола Шапаренко (10 млн євро), Георгій Бущан (9 млн євро) та Віталій Буяльський (7 млн ​​євро), але загальна вартість складу киян всього 119,05 мільйонів євро , що менше ніж у їхніх турецьких опонентів.

- Інші цікаві факти про склади команд:

- Середня вартість одного футболіста у складі Динамо становить 3.3 мільйони євро проти 5.1 мільйона у Фенербахчі.

- Гравці Динамо дещо молодші: Середній вік ростера киян – 25,6. У Фенербахче середній вік 26,2

- Фенербахче трохи випередив Динамо за кількістю виконавців, які виступають у збірних. У підопічних Мірчі Луческу в збірні різного віку викликається 20 гравців проти 21 у колективу Жорже Жезуша.

- У "жовтих канарок" тотальна перевага за кількістю легіонерів. У складі турецького гранду їх 20 (кореєць, конголезець, угорець, сьєрра-леонець, словенец, грек, італієць, танзанієць, еквадорець, нігерієць, чех, норвежець, 2 португальці, 2 німці, 2 уругвайці, 2 бразильці). В свою чергу, у "біло-синіх" лише вісім футболістів, чиїм основним громадянством не є громадянство України (бразильці Вітіньо та Сідклей, поляк Кендзьора, словенець Вербич, нігерієць Беніто, данець Дуелунд, бельгієць Каргбо, ганець Кадірі), але навіть з них лише двоє наразі входять в основний склад команди.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK