Нападник Челсі та нова схема: Як змінився Фенербахче після останнього матчу з Динамо

ISPORT розповідає про зміни, які зробили "жовті канарки" після останнього протистояння з киянами.
2022 г., 8 сентября, 08:00
Міші Батшуайї
Міші Батшуайї

У рамках першого туру групового етапу Ліги Європи київське Динамо зустрінеться зі стамбульским Фенербахче.

Це вже друге протистояння команд в сезоні-2022/23. Вперше колективи зустрілись на стадії кваліфікації в груповий етап Ліги чемпіонів, де сильнішими виявились кияни.

З тих пір "жовті канарки" встигли зробити певні зміни в малюнку гри. Редакція ISPORT розповідає, що варто очікувати від турецького гранду в матчі, який відбудеться у четвер, 8 вересня.

Фенербахче
Фенербахче

Кадрові зміни

Порівняно з протистоянням в рамках другого раунду відбору стамбульский клуб зазнав доволі значних змін.

До "жовтих канарок" приєднались нападник Челсі Міші Батшуайї, який коштував клубу 3.5 млн євро та захисник Луан Перес з Марселю, що обійшовся в суму близько 5 млн євро.

Обидва гравці покликані стати основними в команді, але бельгієць ще не встиг дебютувати за клуб (ймовірно, це станеться саме в грі проти Динамо), адже перейшов тільки декілька днів тому. А от бразилець вже встиг зарекомендувати себе, провівши 8 матчів у всіх турнірах.

Луан Перес
Луан Перес

Також до команди приєднались воротар Ірфан Джан Егрібайат та нападник Тіаго Чукур, але перший приречений на роль запасного, адже основним голкіпером є Алтай Байіндір, що виконує функції капітана та є найдорожчим гравцем команди за версією Transfermarkt, а другий одразу ж відправився в оренду до клубу з другого бельгійського дивізіону.

З оренд повернулись Езджан Аліоскі, Маурісіо Лемос та Макс Мейер, але тільки північний македонець є важливим гравцем основного складу. Уругвайський центральний захисник використовується в якості гравця ротації, а Мейер, не провівши жодного матчу після повернення, став гравцем швейцарського Люцерну.

Крім Мейера команду покинув Марсель Тіссеранд, який перейшов до арабського Еттіфака за 3 млн євро.

Схема

Жорже Жезус не лише змінив склад команди, а й тактичний підхід. Якщо в ЛЧ команда грала за схемою 4-2-3-1, то в останніх іграх почала використовуватися 3-4-3.

Це принесло свої плоди, адже з моменту переходу команди на малюнок гри з трьома центрбеками було здобуто перемоги в 4 матчах з 5 можливих.

Програли "жовті канарки" тільки Коньяспору на виїзді з мінімальним рахунком (0:1). Натомість, було вдома розгромлено Аустрію з Відня (4:1). Також стамбульці взяли гору над Аданою Демірспор (4:2), Кайсеріспором (2:0) та Аустрією вже на її полі (0:2).

Звання найкращого бомбардиру за підсумками цих ігор між собою ділять хавбек Ірфан Джан Кахведжі та форвард Еннер Валенісія. На їх рахунку по два забитих гола.

П.С. Кріштіану Роналду

Кріштіану Роналду
Кріштіану Роналду

Так-так, це не жарт. Тиждень тому, 31 серпня, турецьке видання Ajansspor випустило новину з заголовком: Роналду погодив умови особистого контракту з Фенербахче.

Щоправда, інформацію не підтверджували більш авторитетні джерела, а ця новина так і залишилась єдиною, але трансферне вікно в турецькому чемпіонаті закривається 8 вересня, тому крихітна вірогідність трансферу ще існує.

ISPORT.Ua


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK