Повернення Ломаченко та Вайлдера, мандрівка Берінчика: ТОП-5 найкращих боїв осені

ISPORT.ua виділяє найголовніші поєдинки, які чекають на нас вже незабаром.
2022 г., 22 сентября, 13:30
Василий Ломаченко / Getty Images
Василий Ломаченко / Getty Images

Бокс – це особливий вид спорту, який ніколи не прикріплюється до дат або пір року, саме тому фанати мають змогу бачити різноманітні поєдинки протягом всього року.

Восени 2022-го року вболівальники отримають декілька запальних боїв, в яких визначатимуться чемпіони, дивізіони отримають нових претендентів на титули або ж повернуться легенди.

ISPORT.ua зібрав п’ятірку найгарячіших боїв, які ми побачимо вже незабаром.

Джо Джойс (14-0, 13 KO) - Джозеф Паркер (30-2, 21 KO)

24 вересня

Довгоочікуваний поєдинок, який мав статися ще влітку, відбудеться восени – Джойс зустрінеться з Паркером. Сторони спочатку домовились про проведення бою 2 липня, однак у тренера Джозефа народилась донька, через що Джозеф відклав дуель.

На кону бою Джойс – Паркер буде стояти звання тимчасового чемпіона світу за версією WBO. Тому потенційно переможець цього поєдинку стане претендентом на бій з українцем Олександром Усиком.

Британський боксер провів 14 боїв, в якому жодного разу не програв. Можливо, це трапиться саме зараз, адже в суперниках колишній чемпіон дивізіону. Паркер – досвідчений боксер, тому буде дуже цікаво, як він зможе протистояти молодому та дуже агресивному спортсмену.

Деонтей Вайлдер (42-2-1, 41 KO) - Роберт Хеленіус (31-3, 19 KO)

15 жовтня

Зіркове повернення – Деонтей Вайлдер виходить знову на авансцену. Американець відновився від поразки в трилогії з Тайсоном Ф’юрі, який і наніс ті дві поразки, які є на рахунку Деонтея.

Вайлдер буде боксувати в жовтні, а його суперник – досвідчений фін Роберт Хеленіус. 38-річний боксер має свої сильні сторони, тому може піднести сюрприз зірковому Вайлдеру.

Перемога Деонтея відкриє йому шлях до боїв з Ентоні Джошуа, Енді Руїсом або навіть переможцем потенційного поєдинку Тайсон Ф’юрі – Олександр Усик. А якщо програє, то повертатися на гору чемпіонів буде дуже важко.

Девін Хейні (28-0, 15 KO) - Джордж Камбосос, мл. (20-1, 10 KO)

16 жовтня

Бій за титули чемпіона світу за версіями WBC, WBA Super, IBF та WBO у легкій вазі

Чемпіонський поєдинок в легкій вазі: Хейні – Камбосос. Гарна афіша боксерського вечора, тим паче, що вони в червні провели перший бій. Тоді австралієць був в статусі абсолютного чемпіона, адже переміг Теофімо Лопеса.

Не дивлячись на статус, Камбосос програв одноголосним рішенням суддів. Хейні став новим королем дивізіону, повноправним, адже саме в нього весь час зберігався титул по лінії WBC.

Боксери провели тривалі перемовини, підсумком яких стала домовленість про проведення реваншу, який також пройде в Австралії. Буде дуже цікаво, чи зможе американець вдруге подолати Камбососа у нього вдома чи можливо Джордж поверне статус короля?

Василь Ломаченко (16-2, 11 KO) - Джемейн Ортіс (16-0-1, 8 KO)

29 жовтня

Повернення українського спортсмена в ринг – це дуже цікава подія. Ще весною Ломаченко повинен був боксувати с Джорджем Камбососом за звання абсолютного чемпіона світу, однак Василь відмовився від поєдинку, адже став на захист України, на яку напала Російська Федерація.

Ломаченко відмовився від титульного бою, адже свої зусилля поклав на захист рідного краю. Через декілька місяців, після тривалих роздумів, Василь приймає рішення повернутися в бокс.

Вже зараз він тренується в США, де проводить підготовку до бою з Джемейном Ортісом. Американець програв лиш раз, а тому буде гідним суперником для Ломаченка. Якщо Василь переможе, то шлях до бою за звання абсолютного чемпіону в легкій вазі буде відкритий.

Денис Берінчик (16-0, 9 КО) - Іван Менді (47-5-1, 22 KO)

26 жовтня

Володар титулу WBO International у легкій вазі українець Денис Берінчик (16-0, 9 КО) також повертається до рингу. Українець, який також був на захисті рідної країни, проведе бій з французом Іваном Менді (47-5-1, 22 KO), який володіє чемпіонським поясом Європейської боксерської ради (EBU) у легкій вазі.

Спочатку поєдинок планувався на 22 жовтня, однак останніми днями з'явилася інформація про те, що бій відбудеться 26 листопада. Український боксер вперше за довгий час поб'ється за межами рідної країни – у Лондоні (Англія) на арені О2.

В останньому бою Берінчик одноголосним рішенням суддів здолав росіянина Ісу Чанієва, а Менді переміг італійця Джанлуку Сеглію та отримавши вакантний пояс EBU. Немає жодних сумнівів, що досвідчені боксери покажуть яскравий виступ, а ми ж віритимемо у перемогу Берінчика.

Дмитро Данець


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK