Україна - Вірменія: що треба знати перед матчем Ліги націй

ISPORT презентує анонс поєдинку між Україною та Вірменією.
2022 г., 11 июня, 09:00
Чи зіграє сьогодні Циганков? / Getty Images
Чи зіграє сьогодні Циганков? / Getty Images

У другому турі квартету B1 Ліги націй збірна України зустрінеться з національною командою Вірменії. ISPORT розповідає, що потрібно знати перед переглядом цього матчу.

Субота, 11 червня
Арена ЛКС, Лодзь (Польща)
Початок матчу о 16:00 за Києвом
Де дивитись

Форма команд

Як не дивно, обидві команди нещодавно зіграли проти збірної Ірландії та перемогли британців з аналогічним рахунком - 1:0. Що ж до інших матчів, то "жовто-блакитні", як ви знаєте, перемогли Шотландію з рахунком 1:3, але програли Уельсу 1:0. 

Підопічні Хоакіна Капарроса крім перемоги над Ірландією вже встигли програти збірній Шотландії з рахунком 2:0. Також варто відзначити, що на минулих зборах Вірменія ганебно програла Норвегії -  9:0.

Історія протистояння

Раніше Україна доволі часто перетиналась з Вірменією. Між цими командами відбулося цілих вісім поєдинків, проте останній з них аж в 2003 році. Цікаво те, що жоден з матчів між збірними не був товариським. Перевага в статистиці на боці "жовто-блакитних". Україна 5 раз перемагала Вірменію, а ще тричі команди грали внічию.

За різницею м'ячів наша національна команда теж тотально переграє оппонента - 17:8.

Орієнтовані склади

Ліга націй - поле для експериментів зі складом. Саме тому важко передбачити, які гравці вийдуть на поле стадіона в Лодзі. Значно легше вгадати склад номінальних гостей, адже в них не так багато простору для кадрових маневрів, та ще й ключовий гравець в обличчі Генріха МБхітаряна лікує травму. Однак, і підопічним Олександра Петракова доведеться обійтись без свого капітана Тараса Степаненка та основного кіпера Георгія Бущана. Повернувся до тренувань зі складом Едуард Соболь і була надія, що він вийде в старті, адже Миколенко єдиний, хто зіграв всі три минулі матчі повністю. Але Соболь навіть не потрапив до заявки на гру.

Україна: Пятов – Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Шапаренко, Сидорчук, Зінченко – Мудрик, Яремчук, Ярмоленко.

Вірменія: Юрченко - Амбарцумян, Ароян, Мкоян, Арман Оганесян - Камо Оганесян, Сперцян, Григорян, Барсегян, Байрамян - Адамян.

Прогноз

Коллектив Хоакіна Каппароса вже встиг здивувати в цьому розіграші ЛІги націй, перемігши Ірландію, але варто відзначити, що цей матч був домашнім для Вірменії, а погодні умови були доволі незвичними для британської збірної (в Єревані було близько сорока градусів).

Картина цього матчу зовсім інша. Україна, хоч грає формально й не в себе вдома через повномасштабне вторгнення в нашу країну, але підтримка на арені буде точно домашньою. За рівнем виконавців "жовто-блакитні" також переважають суперника. Особливо з огляду на те, що, як вже було сказано у матчі не зможе прийняти участь Генріх Мхітарян. Тож доволі легка перемога підопічних Олександра Петракова здається очевидною.

Прогноз ISPORT 3:0.

Текстова онлайн-трансляція матчу Україна - Вірменія буде доступна на нашому сайті. 

Василь Медвідь

КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА: Сборная Украины Лига наций

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK