Кейн, Роналду та інші: 18 діючих гравців, які забили за збірну більш півсотні голів

ISPORT розповідає про гравців, які забивають за свої національні команди багато і часто.
2022 г., 9 июня, 13:20
Роналду та Кейн / iSport.ua
Роналду та Кейн / iSport.ua

Нещодавно в світовому футболі стало більше на одного гравця, який забив за свою національну збірну 50 голів. Гаррі Кейн відмітився в матчі проти Німеччини та довів лік своїх голів до півсотні.

Всього за всю історію таких футболістів було 72. З них 18 ще й досі продовжують грати. ISPORT розповідає про кожного з них.

Вже забуті не європейці

Сіндзі Оказакі (Японія, 50), Асамоа Гьян (Гана, 51), Чічаріто (Мексика, 52)

Кожен з цих хлопців встиг запалити на футбольному небосхилі, але назвати їх справжніми світовими зірками не можна. Хоча, для своїх національних збірних всі вони є найсправжнісінькими зірками.

Японець Оказакі після свого зіркового періоду в Лестері переїхав в Іспанію, де зараз виступає за скромну Картагену, а перед цим побігав в футболці Уески.

Асамоа Гьян, на відміну від Сіндзі, прославився більше саме виступами за національну команду. В європейському футболі він залишив не найбільший слід, погравши в не найсильніших командах Італії, Франції, Англії та Туреччини. Наразі форвард є вільним агентом, а останнім його клубом був Легон Сітіс (Гана). Скоріше за все, Гьян найближчим часом все ж завершить кар'єру.

Чічаріто
Чічаріто / Источник: Getty Images

Чічаріто, мабуть, найзірковіший з цієї трійки. Хав'єр Ернандес сяяв в МЮ Алекса Фергюсона, а також пограв навіть за Реал Мадрид. Пару років тому спритний нападник переїхав в США, де грає за ЛА Гелаксі.

Ветерани, які ще мають порох в порохівницях

Едінсон Кавані (Уругвай, 56), Едін Джеко (Боснія та Герцеговина, 61), Златан Ібрагімович (Швеція, 62), Луіс Суарес (Уругвай, 68)

Не дивлячись на свій вік нападники мають залізне місце в основних складах у своїх збірних. Крім того, гравці дають результат, забиваючи у важливих матчах.

Кавані у свої 35 років забиває за збірну частіше, ніж за Манчестер Юнайтед, який він покинув у якості вільного агента. Уругвайцю потрібно знайти собі команду, де б йому давали більше часу на полі, бо пороху ще багато в його порохівницях.

Едін Джеко
Едін Джеко / Источник: Getty Images

Джеко вважали "списаним" ще тоді, коли він покинув Манчестер Сіті, забивши усього 6 голів за сезон-2014/15. Проте боснієць довів, що він лише з віком стає краще, як справжнє італійське вино. У 36 років Едін потрапив в топ-10 бомбардирів чемпіонату Італії у минулій кампанії Серії А із 13 м’ячами.

Залатан Ібрагімович - найцікавіший гравець із цього списку. Швед після травми в МЮ думав про завершення кар’єри та перебрався в МЛС, проте за два сезони в Америці форвард зрозумів, що цього йому замало та повернувся в Мілан, з яким став чемпіоном.

Луїса Суареса списав колишній президент Барселони Жоан Лапорта, проте уругваєць довів своїми виступами за Атлетіко та збірну, що цей висновок був помилковим. У свої 35 форвард забиває більше 10 м’ячів за клуб та майже в кожному матчі за Уругвай, вивівши команду на чемпіонат світу.

Зіркові футболісти прямо зараз

Гаррі Кейн (Англія, 50), Ромелу Лукаку (Бельгія, 68), Неймар (Бразилія, 74), Роберт Левандовськи (Польща, 76)

Кожен з цих гравців має за своєю спиною не лише пристойну клубну кар’єру, а й зірковий статус у стані своєї збірної. Саме вони готові у вирішальний момент врятувати свою команду від поразки та навіть привести своїх партнерів до тріумфу.

Гаррі Кейн
Гаррі Кейн / Источник: Getty Images

Кейн вже протягом довгого часу вважається одним із найкращих форвардів світу. Останні 8 сезонів англієць стабільно забиває більше 15 голів за Тоттенгем в АПЛ та тягне збірну до фіналу Євро-2020, який "леви" не зуміли виграти попри усі старання Гаррі.

Лукаку в останні роки зумів знову "вистрілити" на клубному рівні, змінивши провальні виступи в Манчестер Юнайтед, на статус найкращого форварда в Італії. В стані збірної Бельгії форвард мав стабільне місце в основі, приносячи результат команді, проте в останні декілька матчів Ромелу не викликають до лав "дияволів".

Бразильська зірка Неймар довгий час є головним гравцем і стані національної команди. 30-річний нападник стабільно забиває не лише за ПСЖ, але й за збірну. Неймар має шанс здобути довгоочікуване золото на Чемпіонаті світу-2022, що пройде в Катарі. Шанс стати в один ряд із Роналдо, Рівалдо та Роналдіньо бразилець не хоче втратити.

Левандоськи - людина, що завжди недооцінювали у футбольному світі, проте іменитий поляк завжди займає провідну роль у клубному та міжнародному рівні, забиваючи не лише за Баварію багато голів, а й за національну команду, яку Роберт вивів до ЧС-2022.

Хто це взагалі такі?

Тееразіл Дангба (Тайланд, 53), Бадер Аль-Мутава (Кувейт, 56), Алі Ашфак (Мальдіви, 57), Алі Абхут (ОАЕ, 80), Суніл Чгетрі (Індія, 82)

Мало хто чув про цих хлопців, проте їхня результативність дійсно вражає. Екзотичні країни, за які вони виступають, та низький рівень конкуренції допоміг футболістам зайняти високі позиції у списку бомбардирів.

Дангба грає за Юнайтед, проте не Манчестер, а Патум, що виступає в лізі Таїланду. Місцевий гравець вже не є залізним футболістом основи, проте за збірну він грає стабільно та забиває у ворота таких команд, як Мальдіви, Бахрейн та Індонезія.

Аль-Мутава
Аль-Мутава / Источник: Getty Images

Аль-Мутава вже давно грає за Аль-Кадісію, проте на полі форварда можна побачити дуже рідко. Не дивлячись на це, у стані збірної Кувейту 37-річний нападник часто виходить на поле в основі, таким чином наколотивши вже 55 голів, забивши навіть в весняному товариському матчі збірній Латвії.

Алі Афшак грає як на позиції форварда, так і атакувального хавбека, він представляє мальдівський клуб Валенсія. 36-річний футболіст не завжди з'являється в матчах за збірну Мальдівів, але забивати багато за національну команду це йому не заважає.

Вийняток серед усього списку - Алі Абхут, який має постійні ігрову практику та вважається основним гравцем, або навіть і ключовим, у збірній ОАЕ та Аль-Джазірі. Форвард забиває більше десяти голів в сезоні, а за збірну в нього вже 80 м'ячів! Абхуту лише 31 рік, та його кар’єра буде мати продовження ще кілька сезонів, за які він, можливо, наблизиться до сотні голів за національну команду.

Чгетрі має схожу історію з Абхутом, проте його виступи на клубному рівні не такі яскраві. По-справжньому Суніл "сяє" саме у лавах збірної Індії, де 37-річний форвард стабільно забиває багато голів та ще не задумується про завершення кар’єри.

Інопланетяни

Лео Мессі (Аргентина, 86) та Кріштіану Роналду (Португалія, 117)

Вічна суперечка фанатів Мессі та Роналду з кожним роком набирає більших обертів, проте справжні цінувальники футболу просто насолоджуються грою живих легенд, не встигаючи записувати нові рекорди двох форвардів.

Роналду та Мессі
Роналду та Мессі / Источник: Getty Images

Аргентинець провів відверто поганий сезон за ПСЖ, проте він зумів реабілітуватись у стані збірної. Мессі виграв Фіналіссіму, ставши найкращим гравцем у матчі проти Італії (3:0), а нещодавно Лео зловив кураж, забивши 5! голів у ворота Естонії. Для справжнього інопланетянина цей пента-трік став другим у кар’єрі.

Що стосується Роналду, іменитий португалець наколотив аж 117 м’ячів за національну команду і продовжує це робити. Декілька днів тому КріРо забив дубль у ворота Швейцарії, допомігши тим самим команді тимчасово зайняти перше місце у групі А в Лізі націй.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK