Боротьба за єврокубки, гонка за ЛЧ та дуель Мбаппе з Бен Єддером: головні інтриги останнього тура Ліги 1

ISPORT розповідає про найцікавіші інтриги у чемпіонаті Франції.
2022 г., 20 мая, 11:00
Футболисты Монако / Getty Images
Футболисты Монако / Getty Images

Чемпіонат Франції добігає до свого завершення. Залишилось зіграти провести останній тур.

Не дивлячись на те, що позаду багато ігор, досі не визначились учасники єврокубків, а також переможці індивідуальних призів.

Напередодні останніх матчів Ліги 1 ISPORT виділяє головні інтриги чемпіонату.

Хто забере пряму путівку в групу Ліги чемпіонів?

ПСЖ, який виграв чемпіонат ще декілька турів тому, отримав путівку до групового етапу Ліги чемпіонів у майбутньому сезоні.

Крім "парижан" за місце в групі борються Монако, Марсель, які мають 68 очок на рахунку, та Ренн, який має 65 балів.

Шанси на те, що Ренн потрапить до Ліги чемпіонів малі, але вони є. Для цього потрібно, щоб Монако та Марсель та програли, а Ренн переміг Лілль. Імовірність такого – не дуже висока.

Що стосується Монако та Марселя, то "монегаски" йдуть другими за рахунок кращої різниці м'ячів. В останньому турі Монако зіграє з Лансом, який бореться за потрапляння до єврокубків. Суперником Марселя є Страсбур, який також може потрапити до Ліги Європи чи Ліги конференцій.

Доля Марселя залежить не тільки від їх самих, бо потрібно, щоб Монако втратив бали. Тому шанси "монегасків" стати другим, що дасть путівку до групового етапу, - вище, ніж у інших.

Страсбург чи Ніцца? А може Ланс? Хто потрапить в єврокубки?

Найцікавіше у чемпіонаті Франції – це боротьба за єврокубки.

Ренн, який йде четвертим, не має високих шансів на Лігу чемпіонів, а ось за Лігу Європи – фаворит. В турнірній таблиці команда має на своєму рахунку 65 балів. В останньому турі команда зіграє з Ліллем – середняк ліги. Щоб потрапити до другого по значимості єврокубкового турніру – потрібно перемогти.

На п’ятому місці йде Страсбур. Саме ця позиція дає право зіграти у Лізі конференцій. На рахунку команди 63 бали, як у Ніцци, яка йде на шостому місці. Страсбур вище суперника за додатковими показницами. Ніцца у останньому матчі зіграє с Реймсом, а Страсбур - із Марселем.

Читай также: Боротьба півфіналіста ЛЧ за єврокубки та третій зайвий на вихід: головні інтриги останнього туру Ла Ліги

Ще однією командою, яка бореться за Лігу конференцій, є Ланс. Але тільки чудо допоможе клубу потрапити до єврокубку, бо у команди 61 бал, а суперник у 38-му турі – Монако.

Тому, прогнозуємо, що Ренн потрапить до Ліги Європи, а ось в Лігу конференції – Ніцца, яка має слабшого суперника в останній грі.

Бен Єддер чи Мбаппе? (хто стане кращим бомбардиром)

Головний індивідуальний приз – найкращий бомбардир сезону-2021/22. За звання найкращого голеадора сперечаються Кіліан Мбаппе та Віссам Бен Єддер. На рахунку Мбаппе 25 голів, а у Бен Єддера – 24.

В останньому турі ПСЖ вдома зіграє з аутсайдером чемпіонату Мецом, який вже покинув дивізіон за підсумками змагання. Монако ж на виїзді буде протистояти Лансу, який мотивований, щоб потрапити до єврокубків.

Після паузи на міжнародні матчі, ПСЖ провів вісім матчів у Лізі 1, в яких забив 12 голів (особливо ударним був кінець березня та початок квітня). Останні ігри не дуже вражаючі – п’ять матчів та чотири голи.

Монако теж провів вісім поєдинків після міжнародних ігор. За цей час він забив сім голів, але особливо француз був удачливий в останньому матчі проти Бреста. Він оформив хет-трик, який допоміг команді перемогти суперника – 4:2.

Виходячи з фактів, то більше шансів на перемогу в гонці за найкращого бомбардира має Мбаппе – слабкий та немотивований суперник, краща реалізація, та більше голів на теперішний час. Монако ж буде протистояти проти мотивованого суперника та доля самого клубу не визначились.

Данець Дмитро, ISPORT.ua


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK