Боротьба півфіналіста ЛЧ за єврокубки та третій зайвий на вихід: головні інтриги останнього туру Ла Ліги

ISPORT розповідає про найцікавіші невирішені питання в чемпіонаті Іспанії.
2022 г., 19 мая, 13:30
Вільярреал ризикує залишитися без єврокубків / Getty Images
Вільярреал ризикує залишитися без єврокубків / Getty Images

Чемпіонат Іспанії добігає кінця, командам залишилося зіграти по одному матчу, а практично всі головні моменти першості вже вирішені. Та все ж у заключних поєдинках Ла Ліги пара інтриг зберігається.

Перед 38-м туром, матчі якого будуть зіграні 20-22 травня, відкритими залишаються два питання: у єврокубковій зоні – останній представник Іспанії в міжнародних турнірах, а також на дні турнірної таблиці – остання, третя, команда, яка понизиться в класі.

Решта клубів усі свої завдання вирішила чи просто вже ні на що не претендує. Так, мадридський Реал (85 очок) достроково став чемпіоном і може спокійно зосередитися на підготовці до фіналу Ліги чемпіонів з Ліверпулем. Барселона (73 очки) і Атлетіко (68 очок) також гарантували собі місце в головному європейському клубному турнірі. Севілья (67 очок), зігравши внічию 1:1 с тими ж "матрацниками" у попередньому матчі, теж забезпечила собі участь у Лізі чемпіонів. У останньому турі Атлетіко та Севілья хіба що заочно поборються за бронзові нагороди чемпіонату.

Севілья й Атлетіко поборються за третє місце
Севілья й Атлетіко поборються за третє місце / Источник: Getty Images

У Лізі Європи наступного сезону Іспанію представлятимуть Бетіс (64 очки) і Реал Сосьєдад (62 очки), а от учасник Ліги конференцій від іспанського чемпіонату поки невідомий. Перед завершальним туром на останнє місце в єврокубках претендують дві команди - Вільярреал і Атлетік Більбао.

Півфіналіст Ліги чемпіонів залишиться без єврокубків на наступний сезон?

Вільярреал поточного сезону став справжньою несподіванкою та відкриттям у Лізі чемпіонів, діставшись стадії півфіналу. Команда Унаї Емері в плей-офф взяла гору над Ювентусом і Баварією, а іспанський спеціаліст закріпив своє реноме кубкового бійця в європейських міжнародних турнірах. Неподоланним бар’єром у ЛЧ для "жовтої субмарини" став Ліверпуль.

Вільярреал не подолав Ліверпуль у Лізі чемпіонів
Вільярреал не подолав Ліверпуль у Лізі чемпіонів / Источник: Getty Images

У чемпіонаті на довгій дистанції справи Вільярреала виглядають зовсім не такими успішними, і півфіналіст Ліги чемпіонів ризикує залишитися взагалі без єврокубків наступного сезону.

Перед останнім туром команда Емері с 56 очками поки утримує сьоме місце в турнірній таблиці, яке дає право участі в Лізі конференцій, проте Атлетік відстає всього на один бал.

У заключних поєдинках чемпіонату Вільярреал і Атлетік заочно поборються за путівку в ЛК. Обидві команди чекають непрості виїзні зустрічі, хоч і вже з немотивованими суперниками. "Жовта субмарина" завітає на Камп Ноу до Барселони, де бажано брати очки, а на Рамон Санчес Пісхуані Севілья прийматиме клуб із Більбао, якому теж не потрібно марнувати свої шанси, перебуваючи наразі в ролі наздоганяючих.

Хто стане третім зайвим у боротьбі за виживання?

Унизу турнірної таблиці Ла Ліги залишилося визначити останнього невдаху, який вилетить із вищого дивізіону. Наразі відомо, що наступного сезону у Сегунді виступатимуть Алавес (31 очко) і Леванте (32 очки). Ще одним колективом, який опиниться у зоні вильоту, може стати хтось із трійки команд - Кадіс, Мальорка або Гранада.

Мальорка може вилетіти з Ла Ліги
Мальорка може вилетіти з Ла Ліги / Источник: Getty Images

Перед завершальним туром найкращий показник за набраними очками має Гранада, на рахунку якої 37 балів. Мальорка та Кадіс відстають на один пункт, а останній поки перебуває в зоні вильоту.

Беручи до уваги заочні протистояння борців за виживання, виглядає так, що найбільш реальні шанси зберегти прописку у вищому дивізіоні в Гранади, яка в вирішальному матчі прийматиме на своєму полі Еспаньйол. А от Мальорку очікує непростий виїзд до Осасуни і її можливості залишитися в Ла Лізі здаються найменшими. Кадіс же зустрінеться в гостях із Алавесом, який уже гарантовано понизиться в класі.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK