Новий українець в Англії: хто такий Єгор Ярмолюк і чи має він шанси?

ISPORT розповідає про юного українського футболіста, який перебрався в Англію.
2022 г., 15 июля, 12:00
Єгор Ярмолюк / ФК Брентфорд
Єгор Ярмолюк / ФК Брентфорд

Напередодні в чемпіонаті Англії на заміну легенді українського футболу Андрію Ярмоленку прийшов Єгор Ярмолюк. 18-річний футболіст підписав контракт з клубом АПЛ - Брентфордом.

Вихованець Дніпро-1 не найбільш розкручений гравець, а тому про нього навіть в Україні знають дуже мало. ISPORT виправить цей факт і розповість вам про гравця.

Хто такий?

Ярмолюк народився в містечку Верхньодніпровськ на Дніпропетровщині 1 березня 2004 року. Футбольній майстерності Єгор навчався в академіях Сталі з Кам'янського, Дніпра та врешті решт Дніпра-1.

Три роки тому 15-річний півзахисник заключив свій перший професійний контракт з Дніпро-1 строком на три роки. Ще до цього він вже прийняв участь в зборах з першою командою і навіть зіграв в декількох спарингах.

В дитячо-юнацькій першості на той момент гравець показував неабиякі бомбардирські здібності, забиваючи майже один гол за гру в середньому, виступаючи не на позиції нападника.

Трішки згодом Ярмолюк дебютував в чемпіонаті України, вийшовши на заміну в матчі проти Ворскли. За місяць Єгор встановив рекорд України. Він став наймолодшим гравцем в історії УПЛ, який вийшов в стартовому складі своєї команди. Футболіст провів повний матч проти тієї ж Ворскли. Це був останній матч сезону-2019/20.

В минулій першості Ігор Йовічевіч не часто довіряв молодому гравцю місце в старті (три матчі), але випускав гравця з лави запасних, що дуже важливо для юного футболіста.

В першій половині нинішнього сезону Ярмолюк зіграв тільки в шести матчах УПЛ, і лише поєдинок проти Динамо розпочав зі старту.

Голами Єгор не дуже радував, свій єдиний офіційний м'яч в футболці Дніпро-1 він забив в матчі Кубку України проти ЛНЗ, та й той був після рикошету.

У складі юніорської збірної до 19 років в бомбардирському плані у Ярмолюка справи кращі - в п'яти матчах він забив чотири голи і одного разу асистував партнеру. Щоправда, два м'ячі були забиті гравцем з пенальті.

Як грає?

Ярмолюк - атакувальний півзахисник. Він полюбляє грати в центрі і бути організатором атак своєї команди. Також Єгор часто зміщується на фланг - як на лівий, так і на правий.

Варто відзначити, що у хлопця дуже високий відсоток точності передач, який перевалює відмітку в 80%, що для його позиції досить багато.

Вихованець Дніпра-1, якщо можна так сказати, скоріше віддає перевагу передачі або дриблінгу, а ніж ударам по воротам. Хоча, удар у футболіста також присутній.

Щодо дриблінгу, він часто йде обігрувати суперника і робить це досить успішно. Минулого року в нього було 60% вдалих спроб обіграти опонента.

Які шанси в Брентфорді?

Брентфорд - дуже цікава команда, яка проведе в АПЛ тільки другий сезон в новітній історії. Саме тут в минулому сезоні реанімував свою кар'єру данець Крістіан Еріксен під керівництвом свого співвітчизника Томаса Франка.

Власне, якщо враховувати позицію, то саме Ярмолюк мав би стати прямою заміною легендарному півзахиснику, та чи вийде в нього це зробити?

Здебільшого Брентфорд в кінцівці минулого сезону грав за схемою 4-3-3, при цьому в трійці півзахисників був скоріше виділений опорний хавбек і два центральні гравці, які зміщувалися на фланги (так само грає і збірна України). Типового АПЗ/плеймейкера у Томаса Франка немає, хоча для Ярмолюка це не має стати проблемою, адже й в Дніпро-1 він не раз грав саме так.

Протягом всього сезону в Брентфорді було двоє 100% основних центрхавів - німець Віталій Янельт та данець Крістіан Нергор. Третім був або Матіас Йенсен, а згодом і Еріксен. Якщо в цю ланку не буде нових придбань, то можна вважати саме цю трійку основною.

Суперниками Ярмолюка за місце гравця на підхваті будуть 23-річні Оньєка, Баптіст та Дасілва, а також більш досвідчений іранець Годдос. Можливо, хтось з них покине команду влітку. Крім того, є 20-річний данець (так, тут дуже багато гравців з Данії) Бідстурп, який провів декілька матчів в минулому сезоні.

Навряд чи Ярмолюк буде претендувати на місце вінгера, адже тут також все дуже непогано в плані кількості - цілих шість виконавців на дві позиції.

Прогноз: Як мінімум в першому сезоні чекати на часті появи Ярмолюка не варто, можливо він і зовсім не гратиме за першу команду. Наразі він приєднався до дублюючого складу Брентфорду і навіть тут він наймолодший серед усіх гравців.

Найімовірнішим варіантом бачиться такий, що Єгор відіграє перші півроку саме в Брентфорд Б, після чого може поїхати в оренду в один з клубів Ліги 1 чи навіть Чемпіоншипу.

Тим не менше, будемо сподіватися на прогрес гравця і те, що він зможе вразити тренерський штаб своєї нової команди.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK