Суперлига. Политехника сильнее Пульсара

2010 г., 27 марта, 18:01
Поєдинки львівських і рівненських баскетболістів завжди очікувалися вболівальниками обох команд з очікуванням – хто ж стане сьогодні переможцем західноукраїнського дербі. А що це насправді дербі – прихильникам баскетболу нагадувати не варто. Адже за весь час існування кубів - а це з початку дев’яностих років, між ними тривала "дуель" – хто ж сильніший. В останні роки Політехніка завдяки солідним фінансовим інвестиціям виступає краще, ніж Пульсар, проте підопічні Михайла Переверзія намагаються порадувати своїх уболівальників – якщо не перемогою, то принаймні, гарною грою.

Результат суботньої зустрічі, мабуть, був важливішим "політехнікам", які ведуть боротьбу за попадання у зону плей-оф. Отож, після домашнього фіаско з Говерлою підопічні Михайла Уваліна серйозно налаштовувалися на двобій з і іншим "територіальним" сусідом.

І вже дебют зустрічі яскраво засвідчив про наміри львів’ян, в яких на перших ролях попервах виступали Нік Вільямс і Шон Фінн. Якщо захисник прорізав оборону господарів, то "центр" господарював під обома щитами. Та ще й не забував влучно атакувати чуже кільце. Рівняни спробували зупинити порив львів’ян, проте це їм не вдалося. На кожен "забитий" пункт господарів гості відповідали двома. Отак до першої перерви і оформилася майже подвійна перевага "політехніків" – 27:15.

Однак "пульсарівці" знову довели, що не варто їх скидати з рахунку. Лише почалася друга чверть, як настала черга радіти рівненським уболівальникам. По два рази відзначилися Олексій Полторацький та Ілля Шемосюк, раз - Олександр Коров'яков, і перевагу гостей наче корова язиком злизала – 27:25. Здавалося, ще одне зусилля - і рівняни наздоженуть своїх суперників. Можливо, так би і сталося, якби не трьохочкове влучання Ламонта МакКінтоша. І хоча в наступній атаці Шон Фінн двічі промазав штрафні кидки, тим не менше, "політехніки" знову перехопили ініціативу до своїх рук. Друга чверть залишилася за Пульсаром (12:10), однак це мало повпливало на перебіг поєдинку.

Після перерви у господарів нарешті почала спрацьовувати їхня зброя – трьохочкові влучання. Якщо у першому таймі жодна з шести спроб рівнянам не вдалася, то у третій десятихвилинці з семи кидків три були влучними. Проте тією ж монетою відплатили і гості, тому їхня перевага зросла – 61:43, і шансів Пульсара на сприятливий результат практично не залишилося.

Отож, у заключній чверті команди запропонували глядачам відкритий баскетбол - вистачало і швидких проходів під щит суперника, і трьохочкових влучань, і, звичайно ж, слем-ланків. За півтори хвилини до фінального свистка, коли перемога Політехніки вже ні у кого не викликала сумнівів (82:64), Михайло Перевєрзій випустив на майданчик 17-річного Дениса Сотника – сина багаторічного капітана Пульсара Олега Сотника. І дебютант виявися не з полохливого десятка – він двічі "розхитував" своїх опікунів і ті лише з порушенням правил зупиняли юного захисника Пульсара. Ну а влучності Денису було не позичати - всі чотири спроби з лінії штрафних кидків були бездоганними. Щоправда, не обійшлося і без помилки – Денис спробував обіграти досвідченого новачка Ніколу Лєпоєвіча. Проте досвід дався взнаки – Нікола перехопив м’яча і на останній секунді зустрічі встановив остаточний рахунок цього двобою – 85:72.

БК-93 Пульсар - Политехника - 72:85 (15:27, 12:10, 16:24, 29:24)

Пул: Шемосюк (10 + 6 передач), Герасимчук (10), Ковалевский (7 + 6 подборов), Полторацкий (18 + 9 подборов + 5 блок-шотов), Река (4) - старт; Коровьяков (10 + 6 подборов + 3 перехвата), Шелуха (6), Сотник (4), Коваль (3), Рябинин (0)

Пол: Макинтош (15), Уильямс (30 + 7 подборов + 3 перехвата), Корочкин (0), Зубрицкий (11), Финн (13 + 16 подборов + 2 блок-шота) - старт; Лепойевич (10), Лемик (6 + 8 подборов), Виноградов (0), Полюляк (0), Кит (0).

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK