Кубок Суперлиги. Пульсар обыграл Говерлу

2009 г., 30 декабря, 20:31
Приємний новорічний подарунок підніс своїм шанувальникам рівненський Пульсар у домашньому кубковому поєдинку з Говерлою. Хоча через хвороби рівняни залишилися без доброї половини основного складу - Павло Улянко, Олексій Полторацький, Андрій Артимович, Ілля Шемосюк не змогли зіграти, тим не менше, господарі зуміли виграти. Заради справедливості варто зазначити, що і говерляни не дорахувалися своїх лідерів, які не змогли вчасно повернутися з різдв’яних канікул – Фрейзера, Таккера, Спаркса. Останній, щоправда, потрапив до Рівного з Києва, але запізнився на гру. Як зазначив Євген Мурзін, легіонерам на заваді стала негода в аеропорту Бориспіль.

Проте поєдинок для рівнян розпочався не зовсім вдало. У дебюті перевагою володіли гості, на вістрі атаки яких діяли Віталій Коваленко і Олександр Кудрявцев. А ось у рівнян лідерство на себе взяв Артем Шелуха, який декілька разів буквально "прорізав" захист гостей. На останній хвилині першої чверті Анатолій Дубнюк вдало виконав три штрафні кидки і перевага Говерла скоротилася до мінімуму – 14:13.

Початок другої чверті видався феєричним для рівнян, які зробили відмінний ривок – 10:0. Натомість атаки івано-франківців не мали логічного завершення і в тому свою роль відіграв активний захист "пульсарівців". І лише за рахунку 23:14 на користь „Пульсара” івано-франківська команда наче прокинулася. Про свої снайперські якості згадав Павло Ревзін, впевнено під щитами почувалися Віталій Коваленко та Володимир Орленко. Проте і Пульсар здобувши лідерство, не поспішав з ним розставатися. Тому команди раз по раз обмінювалися обопільними атаками і паритет на майданчику зберігався. На велику перерву лідером пішов Пульсар – 34:28.

Після відпочинку зусиллями Ревзіна та Кудрявцева гості підібралися на відстань одного влучного кидка, а після трьохочкового влучання Олександра Шостухи (до речі, вихованця рівненської ОДЮСШ) та червою "двійки" Кудрявцева - і взагалі вийшли вперед – 37:36. І у цій критичній для "пульсарівців" момент вагоме слово сказав Дмитро Антонець. За дві хвилини він чотири рази влучив з-за дуги і знову повернув своїй команді стійке лідерство – 48:39. І хоча надалі команди знову обмінювалися влучними кидками, та перевага рівнян практично не зменшувалася.

У заключній чверті характер гри практично не змінився. На діях гостей, які грали практично сімома гравцями, почала відчуватися втома, тому побільшало і помилок. Не можна сказати, що у наставників господарів був великий вибір виконавців, проте на своєму майданчику рівнян підтримували пристрасні вболівальники. І це, очевидно, відіграло свою роль. Хоча дуже швидко Пульсар залишився без свого розігруючого Олексія Рябініна (він отримав п’ятий фол), проте ціною неймовірних зусиль рівняни продовжували утримувати перевагу. Щоправда, вона могла б бути і вагомішою, проте Олексій Гусаківський, який замінив Рябініна, не реалізував чотири штрафні кидки. У діях молодого розігруючого відчувалося велике хвилювання, адже чи не вперше він грав так багато на своєму майданчику. Тим не менше, старші товариші не надто картали молодшого товариша і відпрацьовували подвійну норму.

Захоплюючою виявилася остання хвилина зустрічі. Після миттєвого проходу під щит суперників того ж Гусаківського, перевага рівнян становила п’ять пунктів  - 66:61. Кудрявцев скорочує відставання – 66:63. Гості починають фолити, натомість рівняни – "мазати" з лінії штрафних кидків. Раз не влучив В’ячеслав Ковалевський, двічі – Анатолій Дубнюк (з чотирьох). Кудрявцев знову влучно кидає здалеку і за 25 секунд до закінчення основного часу відставання Говерли скорочується до тих же трьох пунктів – 63:69. Підопічні Євгена Мурзіна продовжують фолити, але цього разу рівняни пробивають влучно – двічі Дубнюк, двічі – Гусаківський. Та невтомний Кудрявцев продовжує бомбардирувати – 69:73. І у говерлян знову з’являється шанс на порятунок, тим паче, що Ковалевський реалізує один штрафний, а Шелуха – жодного з двох. Проте у захисті підопічні Михайла Перевєрзія діяли набагато ефективніше і більше не дали шансів для Кудрявцева. Отож, передноворічна перемога Пульсара – 74:69.

Пульсар - Говерла - 74:69 (13:14, 21:14, 16:14, 24:27)
 
П: Антонец (21), Шелуха (17 + 13 подборов), Дубнюк (16 + 13 подборов + 5 передач), Ковалевский (12 + 9 подборов + 3 перехвата)
Г: Кудрявцев (29 + 4 перехвата + 5 потерь), Ревзин (13 + 8 подборов), Коваленко (13 + 9 подборов), Шостуха (8).


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK