Суперлига. Первая победа Пульсара

2009 г., 5 декабря, 18:06

Нарешті в турнірній таблиці української суперліги зник ще один малоприємний нуль - рівненський Пульсар здобув довгоочікувану вболівальниками (а що вже говорити про гравців і наставників) першу перемогу в регулярному чемпіонаті. І після цього такий нуль залишився лише в пасиві сьогоднішніх суперників рівнян – сімферопольських Грифонів.
 
Турнірні шляхи суперників за останній тиждень перетнулися двічі. Першого грудня команди зіграли поєдинок групового етапу Кубка суперліги, і тоді Грифони на власному майданчику здобули перемогу. Отож, у Пульсара була подвійна мотивація на гру. Але розпочалася вона за сценарієм гостей, які після декількох невдалих взаємних атак першими відкрили рахунок – 0:3. Господарі кинулися відіграватися, проте Грифони і не думали поступатися ситуацією. Хоча на п’ятій хвилині Андрій Артимович після реалізації штрафного кидка і зрівняв рахунок (10:10), проте Террі Вілсон знову вивів сімферопольців вперед. Однак цього разу лідерство гостей вже не було тривалим. Господарі трималися на мінімальному відставанні і декілька разів знову досягали суперника. А у заключні хвилини першої чверті "пульсарівці" зуміли вийти вперед і на маленьку перерву пішли вже лідерами – 21:20.

Друга чверть пройшла у не менш впертому протистоянні рівних за силою команд. Перевага рівнян більшість часу складала один-два пункти і зросла вона знову лише наприкінці десятихвилинки. Анатолій Дубнюк і Олексій Полторацький своїми влучаннями зробили рахунок 41:35, з яким команди і пішли на відпочинок. Ось якби ще улюбленець рівненських вболівальників Павло Улянко влучив два штрафні на останній хвилині...

Третя чверть розпочалася "трюльником" Полторацького, який і задав тон грі. Таким же кидком відповів Стефан Атанацковіч, тому „розклад” на майданчику практично не змінився. У гостей вдало атакували Геннадій Кузнєцов і Домінітрік Джонсон, у господарів відповіли Олексій Рябінін і Анатолій Дубнюк. Тим не менше, гості навіть змогли вийти у лідери - після двох пунктів Олександра Сізова – 54:52. Проте "грифони" знову провалили кінцівку і господарі завдяки влучання Артимовича та подвійного – Полторацького –відновили статус-кво - 59:54.

Заключна чверть розпочалася із п’яти пунктів Джонсона (два+три) і поєдинок, можна сказати, розпочався з "нуля". Проте тут же Улянко в одній атаці приніс до активу своєї команди три пункти, через хвилину безрезультатних дій обох команд трьохочковий кидок вдався Іллі Шемосюк , а згодом "пульсарівці" зробили відмінний спурт – 14:0. І за 2.37 до закінчення основного часу господарі вигравали вже 15 пунктів – 79:64. Це була майже перемога. І хоча гостям вдалася результативна серія у сім пунктів, проте за рахунку 79:71 відмінно зіграв В’ячеслав Ковалевський. Його два влучання за 11 секунд практично і перекреслили сподівання гостей хоча б на овертайм.

Микола Пікула (Рівне), спеціально для iSport.ua


Пульсар
- Грифоны - 83:75 (21:20, 20:15, 18:19, 24:21)


П: Герасимчук (18), Улянко (17), Дубнюк (15 + 10 подборов), Шемосюк (9), Артымович (9)
Г: Джонсон (21), Атанацкович (14), Кузнецов (14 + 8 подборов), Виноградов (13), Уилсон (8).


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK