Пелех: "Нужно приучать болельщиков к баскетболу"

2009 г., 12 ноября, 13:23

– Цьогоріч на Говерлу чекала участь у новоствореній Суперлізі. Але початок виявився несподіваним. Важко було?
– Ми увійшли в сезон неждано. Готувалися до домашнього початку, а через заборону грати вдома довелося одразу після зборів у Литві знову готуватися в дорогу. Виїзд був дуже важким – Кривий Ріг, Маріуполь, Донецьк, Запоріжжя. Це сильно психологічно вплинуло на команду, і там ми зіграли не найкращі свої матчі. Після цього хлопці трохи відійшли психологічно і зіграли дві хороші гри з МБК Миколаїв і львівською Політехнікою. Хоча львів’янам ми програли, але в тому матчі команда показала дуже хорошу гру.

 

– Які завдання стоять зараз перед клубом?
– Ми претендуємо на вихід у вісімку. Нічого надважливого команда не програла. І все залишається в силі.

– Як живе Говерла під час карантину?
– Перед тим у команді виникли кадрові проблеми. Травмувалися Спаркс, Фрейзер, Коваленко, проблеми зі здоров’ям у Голубєва. Тож ця перерва пішла нам навіть на користь. І тепер маємо час на відновлення сил і кондицій.

– Нещодавно Суперліга дозволила Говерлі грати вдома до кінця першого кола. А що далі? Що буде з покриттям манежу Коледжу фізвиховання?
– Необхідно вирішувати, що робити з майданчиком. Ми багато думали над цим. Наразі треба купляти настил. Вже зараз йдуть переговори з різними фірмами.
Тут грає ще футбольний клуб «Ураган», але вони не зацікавлені у заміні всього покриття. З нашим бюджетом ми можемо дозволити собі придбати покриття лише на баскетбольний майданчик, а не на весь манеж. Це не вигідно для навчального процесу, адже ставити й розбирати цей настил треба буде по п’ять годин. Зрештою, ми стараємося вирішити цю проблему.

– Нещодавно з’явилась інформація про те, що у манежі встановлять трибуни…
– Так, ми хочемо зробити тут трибуни, щоб зал був хороший для глядачів. Але це фінанси, а вони в нас не безмежні. Наразі клуб вже знайшов фірми, які виконають роботи. Сподіваємося, встигнемо до відновлення ігор чемпіонату.

– Враховуючи проблеми з травмами у гравців, чи можна очікувати на нові підписання у «Говерлі»?

– Думаю, в першу чергу це залежить від того, як ми будемо грати, які покажемо результати. Якщо хороші, то змін у команді не буде. Тим більше з витратами на підлогу бюджет стане ще меншим. Скоріше за все, можливостей для підсилення в нас не буде.

– Не так давно ви були тренером Говерли. Сьогодні Олег Пелех – генеральний директор клубу. Що змінилося для вас особисто?
– Коли був тренером, я все одно вирішував ті ж проблеми, якими займаюсь зараз. Але нині їх набагато більше і поєднувати ці два заняття неможливо.
Якщо чесно, то тренерська робота забрала дуже багато емоцій і сил. Наступив період, коли треба перевести дух. У певній мірі це було й моє особисте рішення.

– За останні два роки Говерла зробила великий стрибок уперед. Спершу виступ в Українській баскетбольній лізі, зараз – у Суперлізі. Зріс бюджет. На вашу думку, івано-франківський баскетбол може стати прибутковим?
– Перш за все для цього потрібен зал. Зрозуміло, що це можливо у далекому майбутньому. Але щоб щось стало прибутковим, треба спочатку вкласти гроші, зробити комфортні умови для глядачів, щоб вони із задоволенням йшли на матчі. Вони мають бачити шоу. Зрештою, вже зараз ми робимо своєрідне шоу, на наші домашні ігри приходить досить багато глядачів. Для них треба зробити умови. Тоді будуть і трансляції, і реклама, і спонсори. Зрештою, Суперліга заснована для того, щоб зробити баскетбол прибутковим. Але зараз ця заборона грати вдома виглядала дивно. Адже якщо глядачу не дати баскетбол, він піде куди-інде. Його треба привчати ходити на баскетбол. Але, думаю, ми витримаємо ці випробування.

Источник: газета "Репортер"
 


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK