Універсітатя Крайова - суперник Зорі, як непоганий приклад для українських клубів

ISPORT розповідає, як досить простий за європейськими мірками клуб за непогані гроші продає своїх гравців
2022 г., 4 августа, 12:00
Універсітатя Крайова
Універсітатя Крайова

Вже сьогодні луганська Зоря зустрінеться з Університатею з міста Крайова в рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги конференцій.

Хочеться сподіватись, що підопічні Патріка ван Леувена продемонструють майстер-клас на футбольному полі, але точно можна констатувати той факт, що румунський клуб може дечого навчити не тільки Зорю, а й інші українські команди.

Універсітатя являє собою приклад скромного колектива, який вміє грамотно працювати на трансферному ринку.

ISPORT вирішив виділити декілька найцікавіших угод за участю румунського колективу.

Валентин Міхайла

22-річний вінгер чудово зарекомендував себе в сезоні-19/20 в 32 матчах, відзначившись девятьма голами та одинадцятьма асистами, проте вже тоді можна було помітити в румуна й певні проблеми, адже за ті ж 32 матчі він встиг оформити не тільки 11 результативних передач, а й заробити стільки ж жовтих карток, проте це не налякало італійську Парму, яка виклала за гравця 9 млн євро.

В таборі "хрестоносців" футболіст загубився, лише одного разу зігравши усі 90 хвилин та ще чотири рази майже увесь матч, проте за 16 матчів він оформив 3+2 за системою гол+пас, до яких додались ще 2 голи та 1 ассист в першій половині минулого сезону в італійській Серії Б.

Ймовірно, через це в зимнє трансферне вікно на гравця звернула увагу Аталанта, але орендна угода не принесла коресті ані гравцю (лише 7 матчів за клуб, в жодному з яких він не відіграв більше 45 хвилин), ані клубу (0 результативних дій).

Зараз Міхайла оцінюється Transfermarkt у 5.5 млн євро, що на 3.5 млн менше ніж сума, за яку він переходив до Парми.

Валентін Міхайла
Валентін Міхайла

Александру Мітріца

Знов вінгер, але шлях Мітріци дещо екзотичніший. Александру теж встиг пограти в Серії А, де продемонстрував схожі з Міхайлою цифри.  Три асисти та один гол за 15 матчів. Проте в його кар'єрі це було до Універсітаті. Після Універсітаті Мітріца став гравцем американського Нью-Йорк Сіті, обійшовшись клубу в 8 млн євро в той час, як Крайова заплатила за нього лише 730 тисяч.

В МЛС Мітріца не закріпився, почавши їздити по орендам. Румун вже встиг пограти за Аль-Раед, Аль-Ахлі та грецький ПАОК, але все ще належить Нью- Йорку. Зараз трансферна вартість гравця збірної Румунії оцінюється Transfermarkt в 4 млн євро.

Александру Мітріца
Александру Мітріца

Александру Чікалдау

Переходимо в центр поля. Александру Чікалдау, як і його тезка Мітріца не є вихованцем Універсітаті, та й дістався він оппонентам Зорі за доволі великі за місцевими мірками 2.5 млн євро, але й продали футболіста в турецький Галатасарай за суму на 4 млн більшу.

Чікалдау на відміну від згаданих вище виконавців не загубився в чемпіонаті рівнем вище і став міцним гравцем основи гранду турецької Суперліги, зігравши 32 матчі в чемпіонаті та відзначившись 4 забитими мячами та 3 гольовими передачами, хоча і в його трансферній оцінці спостерігається регрес, адже на піку Transfermarkt оцінював гравця в 9 млн євро, а зараз в 7.5 млн євро.

Александру Чікалдау
Александру Чікалдау

Андрей Іван

Універсальний гравець групи атаки вважався дуже перспективним декілька років тому назад та в 2017 перейшов до Краснодару з країни-террориста, коштувавши клубу 3 млн євро. Вояж Івана виявився невдалим, і вже через 2 роки транзитом через венський Рапід футболіст повернувся у рідні пенати, де швидко повернув собі статус лідера команди. 

Незважаючи на скромну вартість в 1.8 млн євро, Іван - головна зброя Універсітаті в атаці. В минулому раунді він вже доклав своїх зусиль для проходу команди в наступному стадію, забивши Влажнії у першому матчі, який закінчився з рахунком 1:1.

Андрей Іван
Андрей Іван

Владімір Скреціу

22-річний центрбек має схожу з попереднім героєм історію розвитку своєї кар'єри, але без настільки темних плям, як у Івана. У віці 18 років на Скреціу звернули увагу скаути бельгійського Генку. 

"Магістри" виклали за футболіста 2 млн євро та підписали з ним 2-х річний контракт, який добіг свого завершення в 2020 році, а Скреціу повернувся в Універсітатю у якості вільного агента.

Важко скажити, чи зіграє Владімір проти Зорі, адже в чемпіонаті він є безальтернативним гравцем основи, зігравши в усіх трьох матчах по 90 хвилин, а от у матчах проти Влажнії Ласло Блінт не довірився гравцю, і він зіграв лише трохи більше 30 хвилин з 180 можливих.

Владімір Скреціу
Владімір Скреціу

Нагадаємо, матч Зоря - Універсітатя пройде сьогодні, 4 серпня, о 20:30 на Арені Люблін в однойменному місті. На нашому сайті доступний прогноз на поєдинок.

КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА: зоря чтиво лига конференций

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK