Колишній гравець збірної України: Треба було позбавити Францію простору, що ми і зробили

Андрій Василитчук прокоментував поєдинок національної збірної України проти Франції.
2021 г., 25 марта, 22:15
Андрій Василитчук (в центрі справа) з молодіжною командой Карпат / ФК Карпати
Андрій Василитчук (в центрі справа) з молодіжною командой Карпат / ФК Карпати

Стартовий поєдинок збірної України в рамках відбору на чемпіонат світу 2022 року в Катарі відбувся у Франції, де наші гравці змогли добути нічию в матчі проти чинних чемпіонів планети.

Колишній гравець національної збірної України (4 матчі на початку 90-х років минулого століття), львівських Карпат та тернопільської Ниви Андрій Василитчук, в інтерв'ю ISPORT поділився думками про цей поєдинок.

- Трішки був здивований тактичною побудовою збірної на матч. Але після поразки 1:7 в жовтні минулого року, було очікувано, що Шевченко буде щось міняти.

Гра в три центральні захисники передбачає насиченість гравців в обороні, нам треба було позбавити Францію простору, що ми і зробили. При Шевченку збірна вже грала в п’ять захисників проти Словаччини, і тоді це не спрацювало, тому сьогодні здивувала не так нічия, як те, що вийшло з чистого листа організувати таку оборонну роботу.

- Деякі фанати засуджують тих, хто радіє нічийному результату, вважаючи, що завжди треба думати тільки про перемогу. Для Вас цей результат для цієї збірної України, зі всіма її проблемами, це привід для радості?

- Перші матчі турнірів, чи то відборів  на чемпіонати світу і Європи, чи то чемпіонату країни, керуються своїми правилами. Вони дуже часто граються внічию. Але нічийний результат в матчі проти такого хорошого і сильного суперника, я рахую, що ми надбали очки, а Франція їх втратила.

- Кого б виділили в українській команді в поєдинку з французами? Можливо хтось виглядав гірше за інших?

- Виділяти когось в цьому матчі дуже тяжко, всі відпрацювали організовано, чітко кожен знав свій маневр в цій тактичній побудові. Можливо Зінченко, Малиновський, вся атакувальна ланка зіграла трішки слабше, тому що всі сили були віддані в захисті.

Іноземні портали виділяють Караваєва, він дуже хороший матч провів, але мені здалося, що і трійка центральних захисників відіграла чудово. Вони позбавили простору Грізманна, Мбаппе і Жиру.

- Які прогнози на наступні матчі проти Фінляндії та Казахстану?

- Я думаю, що матчі мають бути вдалими, але простими вони не будуть. Хотілося б, щоб наша команда набрала шість балів в цих поєдинках, але наголошу ще раз, вони не будуть прості. Тактику доведеться змінювати. Як воно вийде? Дай Бог, щоб вийшло.

У неділю, 28 березня, збірна України зіграє другий поєдинок в рамках кваліфікації на чемпіонат світу-2022. Суперником "жовто-блакитних" буде національна команда Фінляндії. Дізнайтесь, де дивитися цей матч.

Василій Войтюк 


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK