Емполі - Україна: Чи піде Петраков на експерименти зі складом?

ISPORT представляє вашій увазі анонс контрольного поєдинку української національної команди.
2022 г., 17 мая, 08:30
Збірна готується до матчу проти Емполі / УАФ
Збірна готується до матчу проти Емполі / УАФ

У вівторок, 17 травня, збірна України на полі муніципального стадіона імені Карло Кастелані зіграє проти Емполі.

Стартовий свисток прозвучить о 21:45 за київським часом. 

Емполі - Україна

Емполі, стадіон імені Карло Кастелані

Останні результати команд

Збірна України проводить підготовку до плей-офф відбору до чемпіонату світу 2022 в Катарі, де підопічних Олександра Петракова чекає зустріч із Шотландією, яка відбудеться 1 червня, а у разі перемоги українцям потрібно буде зіграти ще й з Вельсом. 

Минулого тижня "синьо-жовті" провели спаринг з менхенгладбахською Боруссією, в якому перемогли з рахунком 1:2 завдяки голам дебютантів - Михайла Мудрика та Олександра Піхальонка.

До цього національна команда востаннє грала ще в листопаді минулого року, коли спочатку зіграла внічию з болгарами - 1:1, а потім перемогла Боснію та Герцеговину в рамках відбору на ЧС-2022 з рахунком 2:0.

Що ж стосується Емполі, то колектив Ауреліо Андреаццолі має регулярну ігрову практику, оскільки сезон в Італії ще не завершився. В останніх п'яти матчах підопічні італійського спеціаліста здобули одну перемогу, тричі програли та одного разу зіграли з нічийним рахунком. Варто зазначити, що перемогли "сині" суперника, що переважає їх за класом, а саме Наполі Лучано Спалетті. 

Кадрові новини

Перед протистоянням з італійською командою Олександр Петраков отримав в своє розпорядження підсилення у вигляді трьох легіонерів. До табору національної команди приєдналися нападник Данило Сікан, захисник Тарас Качараба та вінгер Олександр Зубков. Також трохи раніше до збірної приєднався перший легіонер, а саме - форвард Роман Яремчук. Важко спрогнозувати, чи буде головний тренер збірної експериментувати та за якою схемою будуть грати його підопічні, адже в першому таймі проти Боруссії Україна грала за схемою 4-2-3-1, а в другому на полі вже було п'ять захисників. Питань щодо складу додає й той факт, що вже наступного дня "синьо-жовтих" очікує гра проти хорватської Рієки. Точно можна сказати лише те, що Анатолій Трубін та Сергій Булеца пропустять матч за різних причин. Трубін через те, що відправляється до молодіжної збірної, а в Булеци діагностували ушкодження зв'язок гомілкостопу. 

Склад опонентів, зрештою, не легше спрогнозувати. З одного боку, італійці вже ні на що не претендують в чемпіонаті, а з іншого, через декілька днів їх все ж таки ще очікує матч проти Аталанти. Українські вболівальники, можливо, порадіють, якщо воротарем "синіх" в цьому матчі буде Гільєлмо Вікаріо, який став відомий після початку війни в України завдяки тому, що прийняв у себе вдома біженців з нашої країни.

В якості стартової схеми Андреаццолі, скоріш за все, обере 4-3-1-2 з парою нападу у вигляді Патріка Кутроне та Андреа Пінамонті. Варто зазначити, що Емполі вимушений грати без лідера оборони Лоренцо Тонеллі, в якого важка травма. Він зможе повернутися на поле лише у вересні цього року.

 

Слова перед матчем

Ілля Забарний:

"Хоч Емполі й не лідер Серії А, але я вважаю, що там немає слабких команд, грати вони вміють. Вони будуть намагатися показати все, на що здатні. Ми виходимо битися не лише за себе, а й за всю країну".

 

Орієнтовні склади

Україна: Бущан - Качараба, Забарний, Матвієнко - Степаненко, Шапаренко, Мудрик, Буяльский, Зубков - Довбик, Яремчук

Емполі: Вікаріо - Стояновіч, Сімоне Романьолі, Луперто, Какаке - Бенассі, Зурковскі, Стулац, Байрамі - Кутроне, Пінамонті

Прогноз

Збірна України вважається фаворитом цього протистояння, і, здається, що недарма. Незважаючи на товариський статус поєдинку, колектив Олександра Петракова заряджений, як ніколи через те, що до нього прикута увага всієї країни. "Синьо-жовті" вже на прикладі Боруссії показали, що готові битись навіть в контрольних поєдинках, а склад Емполі виглядає дещо слабшим за німців.

Прогноз ISPORT: 1:3


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK