Українець Богдан Гоза став найсильнішим важкоатлетом Чемпіонату Європи

Четверо українців піднялись на подіум Чемпионату Європи.
2019 г., 14 декабря, 18:07

В ізраїльському місті Ейлат сьогодні завершився Чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 та до 17 років. Чоловічу збірну команду України представляли 12 спортсменів (5 юнаків до 15 років і 7 до 17 років).

Марк Леванзов та Максим Демчишин виступили у віковій групі до 15 років та обидва привезли додому срібні народи в поштовху.

Серед юнаків до 17 років четверо важкоатлетів підіймалися на п’єдестал пошани. Ніколаєнко Олег посів 2 місце в ривку, Домбровський Максим став третім в поштовху, а Курдибаха Дмитро здобув бронзу в сумі двоборства та срібло в ривку.

Справжнім тріумфом став виступ Гози Богдана. Три золоті медалі – в ривку, поштовху і сумі двоборства здобув наш важкоатлет. Відрив від другого місця в сумі двоборства склав 62 кг. Два рекорди Європи і два рекорди світу в ривку (171 кг, 176 кг), один рекорд Європи в поштовху і один рекорд світу в поштовху (201 кг), два рекорди Європи в сумі двоборства (361 кг, 377 кг) і рекорд світу в сумі двоборства (377кг). І це ще не все. Адже Богдан Гоза став найсильнішим важкоатлетом Чемпіонату Європи за системою Сінклера!

Треба відзначити, що спортмени мали унікальну можливість готуватися до чемпіонату Європи в спортивному комплексі Епіцентр у м.Городок.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK