Символічна комбінація: збірна з гравців Реала і Ліверпуля

Редактори ISPORT визначились, як би виглядав стартовий склад команди, складеної з футболістів фіналістів Ліги чемпіонів.
2022 г., 27 мая, 09:30

Уже цього тижня ми станемо свідками головного матчу цього сезону - фіналу Ліги чемпіонів, в якому зійдуться мадридський Реал та Ліверпуль.

Склади обох команд переповнені зірковими гравцями, але наші редактори вирішили визначитися, в якої команди на кожній позиції сильніший гравець.

Ігор Міщук та Дмитро Данець обрали свої символічні збірні, чи погоджуєтесь ви з ними?

Воротар

ІМ: Аліссон Беккер

На одну позицію в символічній збірній претендують два висококласних голкіпери, яким їхні команди багато в чому можуть завдячувати своїм успіхам цього сезону. Вибір непростий, та все ж можна віддати невелику перевагу стражу воріт Ліверпуля, який був більш переконливий у своїх показниках. Аліссон у порівнянні з Куртуа і відіграв більше (52 проти 50), і пропустив менше (40 проти 46), а за відносно рівноцінних ліній захисту видав більше "сухих" матчів (27 проти 21).

ДД: Тібо Куртуа

Бельгійський голкіпер - один із головних факторів успіху Реала у нинішньому сезоні. У чемпіонаті Іспанії Куртуа відіграв вагому роль, але головний успіх припав на Лігу чемпіонів, де Тібо виявив себе у кращому образі. Реал не дійшов би до фіналу, якби Куртуа не вчинив грандіозних сейвів у протистояннях з ПСЖ, Челсі та Манчестер Сіті. Можна з упевненістю сказати, що нинішній сезон один із найкращих для Куртуа в мадридському клубі.

Правий захисник

ІМ: Трент Александер-Арнольд

Фактично безальтернативно найкращий правий захисник світу і системоутворюючий незамінний виконавець у побудовах Юргена Клоппа. Конкурентів у англійця практично немає. Оборонне амплуа не заважає Александеру-Арнольду бути серед найкращих за створенням гольових моментів, а 19-м результативним передачам за сезон можуть позаздрити найефективніші плеймейкери.

ДД: Дані Карвахаль

Іспанець цього сезону на тлі Трента Александер-Арнольда не такий успішний в атакуючих діях, проте в обороні перевершує опонента. Карвахаль має дисципліну, обережність та концентрацію, яка дозволяє надійно грати в обороні, жертвуючи атакою. Саме фактор захисту вийде на перший план у фіналі.

Центральний захисник

ІМ: Вірджил ван Дейк

Той, без кого вже важко уявити Ліверпуль, той, кого через важку травму так не вистачало команді минулого сезону. Контраст очевидний. Нідерландець уміє чудово читати гру, прораховувати суперника та обирати позицію, щоразу опиняючись там, де потрібно. Протистояння ван Дейка в фіналі Ліги чемпіонів із одним із найкращих центрфорвардів сьогодення може стати ключовим.

ДД: Вірджил ван Дейк

До слів колеги хочеться ще додати, що нідерландець чудово проявляє себе у грі на другому поверсі, вміє віддавати точні довгі передачі та за швидкістю може нав'язати боротьбу багатьом.

Центральний захисник

ІМ: Давід Алаба

Поповнивши минулого літа склад Реала, який розпрощався з лідерами оборони, одразу став незамінним і склав основну рівноцінну пару захисників із Едером Мілітао. Тому легко можна погодитися з колегою, який зробив вибір на користь бразильця. Утім досвід і універсальність усе ж схиляє шальки терезів на користь австрійця.

ДД: Едер Мілітао 

Бразилець з кожною грою росте і розвивається, припускається помилок, але саме це і служить каталізатором у його діях. Мілітао встигає накривати суперників за рахунок довгого кроку, при верховій боротьбі не шкодує себе, йдучи до кінця. Едер віддає себе заради перемоги команди.

Лівий захисник

ІМ: Ендрю Робертсон

Усе вище сказане про правого оборонця Трента Александера-Арнольда можна тепер перемістити на лівий фланг і змінити ім’я героя на Ендрю Робертсон. Сильний у захисті та небезпечний у нападі - 15 гольових передач за сезон тому підтвердження.

ДД: Ендрю Робертсон

Я повністю згоден з колегою, бо шотландець став основною фігурою у системі Клоппа. Робертсон прекрасно грає в обороні, а також знаменитий своїми гострими подачами та проходами.

Опорник

ІМ: Каземіро

Класичний опорний півзахисник і наразі, напевно, найсильніший у своєму амплуа. Можливо, найменш помітний, але точно не найменш значущий персонаж у вже легендарному тріо півзахисників Реала. Бразилець успішний в оборонних діях і може контролювати центр поля.

ДД: Каземіро

Каземіро – найкращий опорник сезону. Бразилець у команді - це один результат (приклад, 3-1 з Манчестер Сіті), а ось коли його немає (3:4 з Манчестер Сіті), то команда має проблеми в центрі півзахисту. Бразилець є конструктором оборони, перекриває спроби суперника підійти близько до воріт або змушує їх помилятися.

Центральний півзахисник

ІМ: Тоні Кроос

Другим у півзахисті має опинитися представник все того ж Реала із тієї ж трійки. 32-річний Кроос, для якого це буде четвертий фінал Ліги чемпіонів із мадридцями, доводить, що вік нічого не означає. Попередні спроби в вирішальних поєдинках були успішні, і німецький хавбек досі лишається одним із лідерів "вершкових" і виконавцем, через якого будується гра.

ДД: Тіяго Алькантара

Алькантара розкрився у складі Ліверпуля після зимової паузи. Іспанець став мозком команди, дерижуючи м'ячем у всіх напрямках. Тіяго добре знаходить партнерів своїми передачами, має сильний удар і не боїться брати гру на себе. Саме за рахунок його дії Ліверпуль і вийшов у фінал Ліги чемпіонів, коли "мерсисадці" на своєму полі обіграли Вільярреал (2:0).

Центральний півзахисник

ІМ: Лука Модріч

Тут знову без шансів для Ліверпуля, оскільки важко розірвати тріо Реала, яке вже стало знаковим для цієї команди. Вести гру, задавати темп, роздавати гольові передачі чи одним пасом вирішити долю протистояння - усе це до хорватського хавбека. Модріч прекрасний і в 36 років. У його очевидній присутності в символічній команді важко не погодитися з колегою.

ДД: Лука Модріч

Вміти показувати гарну гру, коли команда домінує – це одне, але вміти включатися в один епізод, який змінює гру, то це ознака високої майстерності. Модріч, безумовно, має велике значення для Реала, для фіналу Ліги чемпіонів, для футболу.

Правий вінгер

ІМ: Мохамед Салах

Ключовий, визначальний виконавець у грі Ліверпуля, який вражає своїми статистичними показниками - 31 гол і 16 результативних передач у сезоні. Беззаперечно, найкращий вінгер у складах обох майбутніх суперників. До того ж Салах має зуб на Реал, бажавши зустрічі саме з мадридцями та розповідаючи про невирішені питання після попереднього невдалого поєдинку з "вершковими" у фіналі Ліги чемпіонів. Щоправда, кривдника єгиптянина в Мадриді вже немає.

ДД: Мохамед Салах

Я повністю згоден з колегою, єгиптянин став найкращим в АПЛ за системою гол+пас (кращий бомбардир та найкращий асистент). Так що його цінність в атаці Ліверпуля – найважливіша.

Лівий вінгер

ІМ: Садіо Мане

При всій повазі до молодих талантів із Бразилії у складі Реала, час слави яких ще попереду, на фланзі атаки все ж можна віддати перевагу ще одному практично незамінному лідеру Ліверпуля з його досвідом і забивною потужністю. 23 голи Мане в 50 матчах сезону - вагомий внесок у гольові успіхи й підтвердження атакуючої міці мерсисайдців.

ДД: Вінісіус Жуніор

Бразилець розкрився під керівництвом Карло Анчелотті. З юного та незграбного гравця Вінісіус виріс у світову зірку. До своєї вражаючої швидкості він додав гольове чуття і добре попрацював над ударами та передачами. Нехай, він і допускає помилки і зараз, але точно можна сказати, що атака Реала мало уявляється без Жуніора. Вінісіус провів 51 матч у всіх турнірах за Реал, у яких забив 21 гол і виконав 20 гольових передач, тому його роль для Реала дуже важлива.

Нападник

ІМ: Карім Бензема

Французький нападаючий розквіт уповні й в’янути не поспішає. Він уже сам справжній лідер, а не в тіні інших, сам справно забиває, а не в основному допомагає це робити іншим. 34-річний форвард - це символ теперішнього Реала, гравець, який здатен зробити різницю й витягнути з найскрутнішої ситуації. На його рахунку хет-трики в плей-офф із ПСЖ і Челсі, після чого був вирішальний м’яч у додатковий час у протистоянні з "синіми". Далі він став автором дублю в першому півфіналі з Манчестер Сіті та переможного голу в матчі-відповіді. 15 голів і лідерство в бомбардирських перегонах у Лізі чемпіонів, загалом 44 забитих м’ячів у 45 матчах сезону - такий гольовий доробок Бензема. Недарма він один із головних претендентів на Золотий м’яч. Альтернативи французу на позиції центрфорварда у цьому випадку просто не існує.

ДД: Карім Бензема

Для француза настав найкращий сезон у кар'єрі. Бензема визначає гру. Нехай, він не такий швидкий, як опоненти, нехай він не такий високий і стрибучий, як суперники, але досвід, мислення, вміння та бажання перемогти – наблизило його до завоювання Золотого м'яча за підсумками сезону.

Підсумок

У наших редакторів співпали відразу шість позицій, обидва вибрали до своїх команд ван Дейка, Робертсона, Модріча, Каземіро, Салаха та Бензема. Ще один цікавий випадок, коли на одну позиції Ігор та Дмитро вибрали різних гравців з мадридського Реалу.

Підсумкова збірна Ігоря Міщука:

Підсумкова збірна Дмитра Данця:

Нагадаємо, фінал Ліги чемпіонів Ліверпуль – Реал пройде 28 травня у Парижі (Франція). На ISPORT буде доступна онлайн-трансляція зустрічі, яка розпочнеться о 22:00 за київським часом.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK