Ворскла – АІК: анонс і прогноз на матч кваліфікації Ліги конференцій

ISPORT представляє анонс першого поєдинку між українською та шведською командами у відборі європейського клубного турніру.
2022 г., 21 июля, 11:00
Ворскла / ФК Ворскла
Ворскла / ФК Ворскла

У четвер, 20 липня, Ворскла стартує в кваліфікації Ліги конференцій сезону-2022/23. Суперником полтавського клубу є шведський АІК.

Домашній поєдинок Ворскла проведе у Швеції, бо неможливо грати в Україні через повномасштабне вторгнення російських окупантів в Україну. Клуби домовились, що обидві зустрічі будуть зіграні на полі скандинавів.

Ворскла - АІК
Четвер, 21 липня, 20:00
Стокгольм, стадіон Tele2 Арена
Головний арбітр – Урс Шнідер (Швейцарія)
Де дивитися матч?

Підготовка Ворскли до протистояння

Минулий сезон в чемпіонаті України був завершений достроково через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Полтавський клуб за підсумками 18 ігор посів п’яту позицію, яка дала право зіграти в кваліфікації Ліги конференцій.

За час тривалої паузи у складі полтавського клубу відбулись чималі зміни. Найголовніше – відхід Юрія Максимова та прихід Віктора Скрипника, який перейшов із Зорі.

Не дивлячись на війну в Україні, полтавський клуб зробив декілька гучних трансферів. Найгучніший – повернення Дениса Олійника із Фінляндії. Українець точно підсилить команду, як і наступні виконавці – Марлісон та Феліпе Родрігес. Бразильці не побоялись війни, а тому будуть з честю захищати клуб. Також були підсилення українських виконавців, які отримають шанс зарекомендувати себе.

Підготовчий сбір команди Скрипника пройшов у Польщі. Там полтавчани програли польському клубу Лодзь (0:1), обмінялись перемогами з Радомяк (2:1, 1:2) та знищили Легіоновію (7:0).

Ситуація в АІКу

Чемпіонат Швеції проводиться по системі весна-осінь, а тому АІК саме у вирії події. Зараз команда Гжелака Бартоша посідає третє місце після 15 турів, але це не показник, бо там п’ять команд йдуть в межах чотирьох очок.

АІК не дуже забивна команда – 21 гол за 15 ігор, а що стосується пропущених м’ячів, то тут – 17 голів, тобто в середньому більше одного за гру. Вдома вони грають краще – 6 перемог, 1 нічия та одна поразка, на виїзді – 2 перемоги, 3 нічиї та дві поразки. Однак нажаль, що обидві гри проводяться в Швеції.

Орієнтовані склади

Ворскла: Різник – Пердута, Бацула, Яворський, Чеснаков – Пуцулін, Якубу – Кравчук, В.Тілль, Олійник - Степанюк

АІК: Нордфельт – Лустіг, Папаяніопулос, Мілошевіч, Отьєно – Стефанеллі, Ларссон, Хуссейн – Гвідетті, Ельбудзі, Бйорнстрем

Прогноз

Полтавський клуб пройшов гарну підготовку до сезону: Віктор Скрипник ввів свої елементи в гру, новачки прибули до складу, гарна кількість спарингів, а тому є підстави побачити серйозну гру. Однак це зрівняється з формою шведського гранду.

АІК веде боротьбу за чемпіонство в Швеції, сезон в самому розпалі, гравці перебувають в найкращих кондиціях. Команда – досвідчена, вже неодноразова грала в єврокубках, є досвідчені виконавці – Лустіг, Мілошевіч, Ларссон, Гвідетті.

Команди Скрипника завжди показують прагнення до перемоги, однак потрібен час, щоб реалізувати свої плани. Тому передбачаємо, що полтавський клуб буде намагатися грати надійно, щоб припуститись мінімальних помилок. А доля протистояння перенесеться на другу зустріч.

Прогноз ISPORT.ua: 1:1

Дмитро Данець


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK