Захистити результат: Анонс і прогноз на матч-відповідь АІК - Ворскла

ISPORT представляє анонс другого поєдинку між українською та шведською командами у відборі європейського клубного турніру.
2022 г., 27 июля, 07:30
АІК - Ворскла: анонс
АІК - Ворскла: анонс

У середу, 27 липня, Ворскла проведе другий матч в кваліфікації Ліги конференцій сезону-2022/23. Суперником полтавського клубу є шведський АІК.

Номінально домашній поєдинок Ворскла провела у Швеції, в якому команди показали видовищну та гольову гру. Перемогу в матчі з п’ятьма голами одержав полтавський колектив.

Зараз же Ворскла та АІК визначать переможця пари, який продовжить шлях в єврокубковому турнірі.

АІК – Ворскла
Середа, 27 липня, 20:00
Стокгольм, стадіон Френдс Арена
Головний арбітр – Мілош Міланович (Сербія)
Де дивитися матч?

Перша гра

Хоч і проходила перша гра на рідному стадіоні АІКа, але швидше пристосувалися до поля колектив Віктора Скрипника. Вже на п’ятій хвилині вони повели в рахунку завдяки голу Степанюка, який ударом голови замкнув подачу Козиренка.

Такий старт точно налаштував гру на атакуючий стиль, де команди обмінювались не лише небезпечними моментами, а і голами. Ще до середини першого тайму АІК зрівняв рахунок після точного удару Стефанеллі, але українці не хотіли так просто підпускати суперника. Співавтор першого голу став головним героєм у другому – Козиренко наніс гольовий удар по воротам суперника, з яким не впорався голкіпер.

Відсутність офіційних ігор давалася взнаки, бо полтавці трохи не дотерпіли до переможного рахунку за підсумками першого тайму. Досвідчений Ларссон нагадав про себе, завдавши точного пострілу, який став гольовим для шведської команди.

Другий тайм відрізнявся від першого, а саме швидкістю та кількістю небезпечних моментів. Хоч гра була не такою видовищною, але глядачі стали свідками шедевру від Челядіна. Артем з’явився на полі, вийшовши на заміну на 65-й хвилині, та вже через кілька миттєвостей забив неймовірний гол з 30 метрів, влучивши прямо в дев’ятку.  

Скрипник досвідчений майстер, а тому знав, як його команда могла зберегти переможний результат. Спокою точно вистачало його підопічним, а масштабного тиску з боку АІКа так і не відбулось. Тому Ворскла в дивовижному матчі перемогла, хоч і була аутсайдером.

Коментарі ключових персонажів

Головний тренер Ворскли Віктор Скрипник був приємно здивований результатом, але усвідомлював, що все вирішиться у другій грі.

Ми дуже задоволені підсумком сьогоднішньої гри. Але ми знаємо, що через тиждень гра почнеться знову з рахунку 0: 0. І проста перемога нашого суперника тільки в один м'яч – це знову нічия. Ми знали, що нам доведеться в якихось епізодах терпіти, тому що АІК кваліфікована команда, добре організована в кожному ігровому ланці.

Через тиждень нас чекає ще більш напружений поєдинок. І ми будемо готуватися до цього. Так, ми перемогли. Втім, це не означає, що ми пройшли далі. Якщо будемо в теж ключі діяти у матчі-відповіді, тобто всі шанси для загального успіху. Все буде вирішуватися через тиждень.

Його візаві з шведської команди Бартош Гржелак визнав майстерність футболістів української команди, які піднесли урок його гравцям.

Ворскла - гарна команда, яка демонструє футбол високого рівня. У футболістів Ворскли є індивідуальна майстерність, яку ми не звикли зустрічати тут, у Швеції. У першому таймі ми були млявими. При цьому у нас були надто великі зазори між лініями. Після перерви став грати агресивніше, зуміли створити тиск на ворота суперника, але знову пропустили, припустившись чергової помилки при грі в обороні.

Щоб пройти Ворсклу, у відповідному матчі ми маємо зіграти набагато сильніше. Сьогоднішній матч — це урок, який ми маємо засвоїти.

Захисник Ворскли Андрій Бацула відзначив, що першу гру варто забути, бо в другому матчі все буде інакше.

Ми зіграли лише перший тайм, якщо можна так сказати. Ця дуель складається з двох ігор, перша була на нашу користь. Але нам треба протистояти супернику вдруге. Буде інший стадіон, у них буде більша підтримка.

Ми готуємося. Готові до будь-якого сценарію подій на полі. Тренери зроблять аналіз попереднього матчу, подивимося на наші помилки, на гарні дії. Від цього будемо відштовхуватися.

Досвідчений ветеран АІКа Себастіан Ларссон визнав, що команда провалилась, однак вона прагне відновити репутацію у другому матчі.

Всі бачили, як все відбувалося на полі. Ми знали, що зустрінемося з командою з гарними навичками гри з м’ячом, яка хоче контролювати м'яч у центрі, але складалося відчуття, що нас не було на полі.

Я також незадоволений собою, як і всією командою. Справа не в тому, щоб показувати на когось пальцями. Я думаю, ми зробимо висновки.

Орієнтовні склади

АІК: Нордфельт – Лустіг, Папаяніопулос, Мілошевіч, Отьєно – Стефанеллі, Ларссон, Хуссейн – Гвідетті, Ельбудзі, Бйорнстрем

Ворскла: Різник – Пердута, Зайков, Яворський, Бацула – Козиренко, Пуцулін, В.Тілль, Олійник – Степанюк, Марлісон

Прогноз

Результат першого матчу здивував не тільки вболівальників, а і Віктора Скрипника. Спеціаліст був щиро радий перемозі в першій же своїй дебютній грі. Полтавці змогли витерпіти натиск суперника, показати свої сильні сторони, хоч і без вдачі не обійшлось. АІК, який був фаворитом протистояння, на полі виглядав дещо збитим з пантелику.

Другий матч, на який роблять великі сподівання, визначить долю свого протистояння, а тому на перший план виходить психологічна підготовка. Ворскла повинна захистити свій результат, віддавши усе, а АІК перемогти, щоб не викликати у своїх вболівальників ненависть, бо програш – означає провал.

Скрипник в Зорі продемонстрував, що вміє налаштувати своїх підопічних, але чи вистачить цього на всю гру – питання, бо АІК – кріпка команда з Швеції, яка точно не буде здаватися, а ми пам’ятаємо досвід українських команд, коли втрачали переможний результат через грубі помилки.

Тому другий поєдинок – це про психологію, настрій, дисципліну, а потім вже майстерність. Передбачаємо, що Ворскла зуміє не програти, що дозволить вийти в наступний раунд Ліги конференції.

Прогноз ISPORT.ua: 1:1

Дмитро Данець, ISPORT.ua


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK