Вісім лікарів та медсестер звинувачуються у вбивстві Марадони

Кожному з них загрожує від 8 до 25 років позбавлення волі.
2022 г., 23 июня, 16:54
Дієго Марадона / Sky Sports
Дієго Марадона / Sky Sports

Дієго Армандо Марадона, який був капітаном збірної Аргентини, яка виграла чемпіонат світу 1986 року, помер у листопаді 2020 року у віці 60 років. Легенда футболу, яка за кілька тижнів до смерті перенесла операцію з приводу субдуральної гематоми, померла через зупинку серця.

Зараз прокурори стверджують, що його смерть сталася наслідком "бездіяльності" його опікунів, повідомляє Sky Sports.

У 236-сторінковому документі, який побачило видання Reuters, суддя, який відвідує справу, поставив під сумнів "діяльність або бездіяльність кожного з обвинувачених, яка призвела до та сприяла реалізації шкідливого результату".

У ньому сказано, що вісім осіб, включаючи лікарів, медсестер і психолога, які доглядали за Марадоною під час його смерті, звинувачуються у "простому вбивстві" - що означає умисне позбавлення життя.

Читай также: Зидан изъявил желание возглавить сборную Франции

Звинувачення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 25 років. Медична група, призначена для розслідування смерті Марадони в 2021 році, заявила, що медична команда аргентинця діяла "невідповідно, неповноцінно та легковажно".

Підсудними, названими в рішенні, були нейрохірург і особистий лікар Марадони Леопольдо Луке, психіатр Агустіна Косачов, психолог Карлос Діас, медсестри Гізелла Мадрид і Рікардо Альмірон, їхній керівник Маріано Перроні, а також лікарі Педро Ді Спанья і Ненсі Форліні.

Усі вони заперечують відповідальність за смерть футболіста, і суддя сказав, що адвокати деяких із них просили закрити справу.

Маріо Бодрі, адвокат одного із синів Марадони, сказав Reuters, що його батько на момент смерті перебував "у ситуації безпорадності". Після смерті Марадони три дні оголосили національний траур, перш ніж його поховали на кладовищі поблизу Буенос-Айреса.

Марадона довгий час боровся зі своїм здоров'ям, включаючи алкогольну та кокаїнову залежність. Він також був госпіталізований безпосередньо перед смертю, оскільки він був "поганий психологічно".

У 2005 році йому зробили операцію шунтування шлунка, щоб схуднути, а в 2007 році пройшов лікування від небезпечного для життя гепатиту, викликаного алкоголем.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK