Шотландія - Україна: анонс та прогноз матчу плей-офф за вихід на чемпіонат світу

ISPORT розповідає про один з найважливіших поєдинків збірної України за в цьому році.
2022 г., 1 июня, 09:00

Нарешті ми дочекалися офіційного матчу національно збірної України. Через розпочату країною-терористом повномастшабну війну на території нашої держави, наша головна команда не проводила свої поєдинки в березні.

Зустріч в рамках плей-офф за вихід на чемпіонат світу проти Шотландії була перенесена на 1 червня, і ось цей день настав.

Дізнайтесь: де та коли дивитися матч Україна - Шотландія

 Матч пройде в Шотландії на місцевому стадіоні Гемпден Парк. "Жовто-блакитні" з цією ареною мають непогані спогади, саме тут в минулому році українці обіграли Швецію та вийшли в чвертьфінал чемпіонату Європи 2020.

В якому стані Україна?

Звичайно, багато питань є до функціонального стану гравців та їхньої зіграності. Команда не зустрічалась в оптимальному складі дев'ять місяців.

В контрольних поєдинках проти Боруссії М, Рієки та Емполі збірна грала дуже експериментальними складами, в яких подекуди були відсутні майже всі легіонери.

Нажаль, стабільним є і той факт, що Андрій Ярмоленко останнім часом майже не мав ігрової практики в своєму клубі. 

Та ми сподіваємося, що і самі гравці, і тренерський штаб, зможуть налаштуватись на цю гру - як на найважливіший матч свого життя.

Що там в Шотландії?

Шотландці не мають великої кількості зіркових гравців, в цьому плані, скоріше, в України навіть перевага. При цьому, якщо лідер нашої збірної мав замало ігрової практики, то лідер "скоттів" навпаки.

Ендрю Робертсон всього три дні тому зіграв надзвичайно важкий матч - фінал Ліги чемпіонів. Можна сподіватися, що він сильно втомився і не зможе показати найкращу гру, але враховуючи рівень цього футболіста, це малоймовірно.

Є в Шотландії і два гравці, так би мовити, на один рівень зірковості нижче - Скот МакТоміней та Кіран Тірні. І якщо перший з українцями має зіграти, то в другого травма, що зіграє нам на руку.

Якою буде гра?

Збірна наших суперників грає в типовий британський футбол, яким ми звикли його собі уявляти - з великою кількістю боротьби та навісних передач.

Велика кількість роботи випаде на латералів, зокрема і Робертсона, адже Шотландія грає без яскраво виражених флангових атакувальних гравців.

Скоріш за все, "кельти" дозволять українцям більше тримати м'яч, намагатися грати позиційно, а самі будуть грати на контратаках та прессингувати наших хлопців.

Цілком можливо, що результат матчу може вирішити один єдиний гол, і хто краще зможе реалізувати свій момент, той і переможе.

Орієнтовані склади

Окрім Тірні у Шотландії також травмувався Райан Джек. Такоже не відновився після травми партнер Миколенка в Евертоні Натан Паттерсон. В атакувальній лінії у тренерського штабу буде багатий вибір і до кінця не зрозуміло, як вона буде виглядати.

Щодо української команди. Тут сюрпризів не має бути. Питання три:

- хто зіграє в воротах?
- Шапаренко чи Маліновський?
- Мудрик чи Циганков?

Враховуючи те, що Шотландія славиться своєю витривалістю, дуже добре, що в Петракова буде шанс не просто провести заміни, а можливо навіть підсилити гру команди в другому таймі.

Шотландія: Гордон - О'Доннел, Гендрі, Генлі, Купер, Робертсон - МакТоміней, МакГрегор - МакГінн, Дайкс, Крісті

Україна: Бущан - Караваєв, Забарний, Матвієнко Миколенко - Шапаренко, Степаненко, Зінченко - Ярмоленко, Яремчук, Мудрик

Прогноз

Робити прогнози на такі важливі поєдинки збірної України дуже важко. Все ж, ми всі сподіваємось на перемогу нашої команди.

Дізнайтесь: Прогноз експертів на матч

На нашу думку, великої кількості м'ячів ми не побачимо. Сподіваємось, що збірна України взагалі залишить свої ворота сухими.

Прогноз ISPORT: 1:0 на користь України

Нагадаємо, на ISPORT буде доступна онлайн-трансляція матчу Шотландія – Україна, яка розпочнеться 1 червня о 21:45 за київським часом.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK