Не Бейлом та Ремзі єдиними: хто протистоятиме Україні

ISPORT розбирає опонента збірної України у фінальному матчі кваліфікації на ЧС-2022.
2022 г., 5 июня, 09:00
Збірна Уельсу  / Getty Images
Збірна Уельсу / Getty Images

Вже у неділю, 5 червня, збірні Уельсу та України у рамках фінального матчу відбору на чемпіонат світу-2022 у Катарі визначать, хто з них вийде до найпрестижнішого міжнародного турніру.

Склад "жовто-блакитних" відомий різноманітними виконавцями не лише з УПЛ, а також із Серії А, англійської Прем’єр-ліги та навіть Ліги 1.

Уельс - Україна: онлайн-трансляція матчу

Суперника збірної України знають здебільшого за виступами зірок - Гарета Бейла та Аарона Ремзі, проте за Уельс також грають і інші непогані виконавці. Редакція ISPORT вирішила розібрати трішки менш зіркових футболістів, що протистоятимуть нашим хлопцям.

Джо Аллен

Колишній гравець Ліверпуля зараз виступає за Сток Сіті, проте має великий досвід на міжнародному рівні. Хавбек є залізобетонним футболістом основи, що цементує центр поля на пару із Аароном Ремзі. Саме універсалізм Аллена дозволяє збірній Уельсу не лише сидіти в обороні, а й швидко з неї виходити.

Джо Аллен
Джо Аллен / Источник: Getty Images

Півзахисник Стоку у цьому сезоні провів 41 матч у Чемпіоншипі, проте не досяг із клубом великих цілей, завершивши чемпіонат у середині таблиці.

Відзначимо, що у випадку, якщо Уельс не вийде до ЧС-2022 - гравець завершить кар’єру в збірній. Цьогорічна Ліга націй, ймовірно, стане для хавбека останнім турніром.

Ітан Ампаду

Захисник Челсі, що провів сезон в оренді у Венеції, має великі перспективи у майбутньому. Ампаду - універсал, що може грати не лише у центрі оборони, але і в середині поля, як він це робив в Італії.

Ітан добре закриває ті позиції, на яких грає, а висока швидкість дозволяє гравцю збірної Уельсу наздоганяти своїх супротивників. Іноді юнацький максималізм 21-річного футболіста не завжди допомагає, бо за плечима Ампаду не один "привезений" пенальті.

Бен Девіс

Фулбек Тоттехему має залізобетонне місце в основі, та у збірній він є беззаперечним номером один на позиції лівого захисника.

Бен Девіс
Бен Девіс / Источник: Getty Images

"Девіс має два серця та п’ять легень". Так часто кажуть фанати "шпор" та збірної Уельсу. Усі свої технічні вади Девіс перекриває неймовірною працездатністю на фланзі.

Гарну роботу в обороні від Бена перекривають його невдалі дії в атаці. Гравець за увесь минулий сезон забив 1 гол та віддав 1 асист, проте він грав на позиції вінгбека, де він мав бути більш активним попереду. Саме через пасивність в атаці Антоніо Конте шукає заміну футболісту.

Деніель Джеймс

Декілька років тому Манчестер Юнайтед заплатив за перехід швидкісного вінгера 15 мільйонів фунтів, котрі себе не зовсім виправдали. Минулий сезон Джеймс провів в Лідсі, який викупив його контракт, де забив 4 голи та віддав 4 асисти у 32 матчах АПЛ.

У складі національної команди у півзахисника справи виглядають не набагато краще. За 4 роки гри за валлійців гравець забив лише 5 голів та віддав 6 асистів, що на фоні того ж Гарета Бейла виглядає просто смішним показником, особливо, коли Джеймса вважають майбутнім лідером у збірній.

Деніель Джеймс
Деніель Джеймс / Источник: Getty Images

Уейн Хеннессі/Данні Уорд

Обидва голкіпери часто виходять в основі збірної Уельсу, майже порівну поділяючи час на полі. Більш досвідчений Хеннессі виступає на даний момент за Бернлі, у якому він виконує роль резервіста.

Аналогічна ситуація і в Данні Уорда. Валлієць також у цьому сезоні АПЛ провів два матчі, проте 28-річний кіпер виступає за Лестер.

Важко спрогнозувати, хто ж вийде в основі на матч проти України - майже двохметровий ветеран чи пластичний молодик зі стану "лисів", проте можно буту впевненими, що "жовто-блакитним" буде важко пробити "стіну" із захисників та досвідченого голкіпера.

Нагадаємо, на ISPORT також є прогноз на матч Уельс - Україна.

КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА: чм-2022 сборная Уэльса

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK