Топ-5 футболістів, які розчарували своєю грою в сезоні-21/22

До вашої уваги підбірка виконавців, які не виправдали очікувань.
2022 г., 23 мая, 16:45

Сезон-2021/22 в європейських чемпіонатах дійшов до свого завершення. Нам залишається лише дізнатись переможців Ліги конференцій та Ліги чемпіонів, а отже саме час підбивати індивідуальні підсумки, визначивши гравців, які не виправдали очікувань більшості футбольних фанатів.

Представляємо вам рейтинг з п'яти гравців, які відверто провалили цю кампанію, або ж просто продемонстрували недостатньо високий рівень гри.

Ліонель Мессі 

Почнемо рейтинг зі спірного твердження. Поціновувачі гри аргентинця скажуть, що він провів хороший сезон, посівши другу сходинку за кількістю асистів в Лізі 1, та забивши 5 голів в ЛІзі чемпіонів, проте це не те чого очікуєш від одного з найкращих футболістів в історії.  

На іншому боці медалі те, що на рахунку Мессі лише шість м’ячів в чемпіонаті, що є для нього найгіршим показником, якщо не враховувати сезон-04/05, коли він зіграв лише в семи поєдинках та відзначився одним голом. Також багато хто очікував, що зірковий гравець буде лідером ПСЖ в важливих матчах та допоможе їм нарешті взяти головний клубний трофей Європи, натомість, парижани вилетіли вже на першій стадії плей-офф, а Мессі нічого не продемонстрував в протистоянні з Реалом. 

Ромелу Лукаку 

Ще один літній перехід знаходиться у нашому списку. На папері повернення бельгійця в Челсі виглядало чудовим варіантом як для лондонців, так і для самого форварда. 

Після чудового минулого сезону стало ясно, що Ромелу не залишиться в Інтері, а Челсі потрібен був забивний форвард, оскільки придбаний для цієї ролі у РБ Лейпциг Тімо Вернер не зміг адаптуватися до реалій англійського футболу.  

Здавалося, що союз між Челсі та Лукаку буде ідеальним на довгі роки, і гол нападаючого проти Арсеналу на початку його нового етапу кар'єри лише зміцнив цю віру, але на цьому все закінчилося.  

Швидко стало ясно, що Тухель проповідує непридатний для гравця стиль гри, що призвело до гольової посухи бельгійця, потім він отримав травму, через яку пропустив кілька турів, і на додачу дав інтерв'ю італійським ЗМІ, де висловив невдоволення своїм становищем у новому клубі, розповів про те, як сумує за зв'язкою з Лаутаро, і пообіцяв колись повернутися в Інтер, за що отримав велику кількість образ від уболівальників “синіх” і накликав на себе гнів керівництва.

Пізніше конфлікт був улагоджений, але Ромелу так і не отримав повноцінного та непохитного місця у складі цього сезону. За цю кампанію він провів на полі всього 2500 хвилин, а в основному складі виходив менш ніж у половині матчів. У свою чергу Челсі не вирішив проблему з нападником, оскільки в багатьох матчах на цю позицію доводилося випускати номінального півзахисника - Кая Хаверца. 

Джек Грілліш 

І, нарешті, останній гравець в топі, який змінив клубну прописку. Грілліш пішов на кардинальне підвищення, змінивши середняка АПЛ на топ-клуб зі світовим ім’ям, конкуренція в Ман Сіті досягає неймовірних масштабів, а наставник “містян” Пеп Гвардіола є знаним майстром експериментів та ротації, але все це не виправдовує провал англійця.  

Коли за гравця платять більше 100 млн євро, то вболівальники можуть від нього очікувати те, що він стане лідером команди, натомість, Джек став лише одним з гравців близьких до основного складу, а статистичний регрес вінгера взагалі вражає. Футболіст провів на полі більше хвилин ніж в минулій кампанії, але результативних дій в нього вдвічі менше. Гріліш також втрапив в низку скандалів, коли репортери помічали його напідпитку в нічних клубах. 

З огляду на усе вище сказане, дивовижно те, що у Джека був шанс змінити все одним моментом, але наприкінці матчу з Реалом йому не вистачило трохи вдачі, щоб відправити м’яч в сітку, а свою команду в фінал Ліги чемпіонів. 

Ян Облак 

Протягом кількох сезонів словенський воротар був уособленням надійної гри та одним із ключових елементів футболу Дієго Сімеоне, але цей сезон був схожий на поїздку на американських гірках як для "матрацників" загалом, так і для Облака зокрема.  

На початку сезону мадридці йшли переможною ходою по чемпіонату, майже не звертаючи уваги на своїх суперників, але взимку сталося щось незрозуміле, і на певному етапі Атлетіко здобув лише одну перемогу у п'яти матчах Ла Ліги, програвши при цьому чотири рази. Не останню роль у цьому відіграв Облак.  

Цей сезон став найгіршим для Яна за даними статистичного порталу Whoscored за середньою оцінкою. Варто відзначити і те, що слов'янець знаходиться лише на 10 місці за кількістю сухих матчів у Ла Лізі. Востаннє воротар закінчував у подібному рейтингу на нижчій позиції в своєму дебютному сезоні, коли посів чотирнадцяту позицію за цим показником, у всіх інших кампаніях він неминуче фінішував у топ-3. Залишається тільки здогадуватися, що стало причиною такого спаду у грі, адже Облак нікуди не переходив цього літа, а 29 років не той вік, коли кар'єра воротаря починає йти на спад.

 

Харрі Магуайр 

Шанувальники АПЛ можуть сказати, що Харрі і в минулих сезонах не був “стіною” та лідером МЮ, та зрештою вони праві, але перед початком цього сезону віра в сердцях фанатів манкуніанського клубу почала жити новим життям, адже був придбаний Рафаель Варан і здавалося, що пара Магуайр - Варан нарешті буде показувати стабільний футбол. 

І так, звичайно, в тому, що цього не сталося винен не тільки Магуайр, а й травми француза, але Магуайр є капітаном команди, який проводить в цьому статусі вже третій сезон, і цей статус зобов’язує його показувати певний рівень гри незважаючи на важкий період для команди загалом.  

Магуайр, поки що, може показати лише те, як не варто грати в захисті, змушуючи майже кожного матчу вболівальників “червоних дияволів” тягнутись за заспокійливими засобами. 

P.S. Мейсон Грінвуд 

Чи можна потрапити до списку розчарувань, якщо ти розпочав сезон із трьома голами у трьох матчах і є одним із головних талантів свого клубу, а можливо й усієї країни? Можна, якщо ти б'єш свою дівчину і загрожуєш їй вбивством, що й зробив Мейсон Грінвуд.  

20-річний англієць чудово розпочав сезон, відзначившись забитими м'ячами у ворота Лідса, Саутгемптона та Вулверхемптона. Здавалося, що зароджується нова яскрава зірка, але все пішло за совсім іншим, неочікуванним сценарієм. 

 У січні британські таблоїди вибухнули новиною про те, що Мейсон піддає домашньому насильству свою кохану Харрієт Робсон. Дівчина сама розповіла про це у своєму Instagram, і поліція негайно розпочала досудове розслідування інциденту, взявши Грінвуда під варту.

Пізніше англійця відпустили під умовну заставу, але він, як і раніше, не може тренуватися з командою, оскільки йому ще належить довести свою невинність у суді, який відбудеться у червні цього року. 

Василь Медвідь

КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА: топ-5

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK