Формула 1 відмовилась від проведення Гран-при росії

Перед тим Себастьян Феттель та Макс Ферстаппен заявили, що не братимуть участь у гонці на території цієї країни.
2022 г., 25 февраля, 15:45
Формула 1 / Getty Images
Формула 1 / Getty Images

В п'ятницю, 25 лютого, Формула 1 виступила із заявою, в якій йдеться про відмову від проведення Гран-при сусідньої країни, що найменше, цього року. Про це було оголошено на офіційному сайті серії.

"Чемпіонат світу ФІА Формули 1 відвідує країни по всьому світу з позитивним баченням об’єднання людей, об’єднання націй. Ми з сумом і потрясінням спостерігаємо за подіями в Україні та сподіваємося на швидке та мирне вирішення нинішньої ситуації".

"У четвер увечері Формула 1, ФІА та команди обговорювали позицію нашого виду спорту, і, враховуючи думки всіх зацікавлених сторін, можна зробити висновок, що в нинішніх умовах провести Гран-прі росії неможливо".

Варто зазначити, що ще до цього рішення два чемпіони світу Себастьян Феттель та Макс Ферстаппен оголосили про свої рішення не виступати в гонці сусідньої країни.

"На мою думку, я не можу туди їхати, я не поїду. Мені шкода людей, невинних людей, які втрачаютть свої життя, будучи вбитими з дурних причин", - сказав Себ.

"Коли країна воює, неправильно проводити там гонку", - заявив Макс.

Також стало відомо, що американська команда Хаас, чиїм спонсором є компанія сусідньої країни "уралкалій", відмовилася від своєї лівреї, на якій зображено триколор. Проте невідомо, чи відмовилась команда від цих кольорів назавжди, чи тільки на один день тестів у Барселоні.

Шановні співвітчизники! З ранку 24 лютого Україна зазнала удару с боку російської федерації. Просимо вас зберігати спокій, залишатися у безпеці, читати виключно офіційні українські джерела, не споживати та не розповсюджувати фейки. Слава Україні!

КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА: формула 1 Гран-при России

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK