Найкращому в історії – 35: де зараз 35 "нових Мессі"?

ISPORT розповідає про талановитих гравців, яких порівнювали з відомим аргентинським нападником.
2022 г., 24 июня, 16:20
Лионель Месси / Getty Images
Лионель Месси / Getty Images

У п'ятницю, 24 червня, легендарний форвард ПСЖ та збірної Аргентини Ліонель Мессі святкує день народження – йому виповнилось 35 років.

Аргентинець практично всю свою кар'єру провів у каталонській Барселоні, з якою завоював 35 трофеїв, а з 2021 року виступає за ПСЖ і вже встиг стати чемпіоном Франції.

Незважаючи на неймовірну футбольну історію, яку написав Лео, його ера поступово підходить до свого завершення, а на горизонті постійно з'являються "нові Мессі". Щоправда багато хто з них не витримав такого тиску, і не зумів досягти значних успіхів.

ISPORT зібрав список гравців, яких порівнювали з іменитим футболістом, та розповів про те, де вони зараз.

1. Боян Кркіч

Боян Кркіч
Боян Кркіч / Источник: Getty Images

Іспанський футболіст розпочинав свою кар'єру в Барселоні і побив рекорд Мессі, ставши наймолодшим гравцем, який дебютував у першій команді. Проте закріпитися у складі "синьо-гранатових" йому так і не вдалося. Його відправляли в оренду, продавали, повертали і знову віддавали.

Наразі футболісту 31 рік, і він виступає за японський Віссел Кобе. Трофеїв з цією командою він поки не вигравав.

2. Гай Ассулін – ізраїльський Мессі

Гай Ассулін (праворуч)
Гай Ассулін (праворуч) / Источник: Getty Images

Ассулін також пройшов через Ла Масію, але за три роки у першій команді так і не зумів отримати достатньо можливостей для реалізації свого таланту. Його продали до Манчестер Сіті, але й в АПЛ ізраїльтянин не заграв.

Згодом Ассулін виступав за менш знамениті клуби, а з 2021 року Гай опинився в клубі Крема у Серії D (четвертому дивізіоні Італії). Після завершення сезону покинув команду. Наразі футболісту 31 рік.

3. Ален Халілович – хорватський Мессі

Халілович грав за Динамо Загреб, коли в 2014 році його підписала Барселона. Клуб запропонував хорвату п'ятирічний контракт, але стати новою зіркою команді не зміг. Зараз йому 26 років і він грає за Редінг у Чемпіоншипі.

4. Ікер Муньяїн – баскський Мессі

Ікер Муньяїн
Ікер Муньяїн / Источник: Getty Images

Цей іспанець ніколи не грав у Барселоні, але дуже добре проявляє себе у клубі Атлетік Більбао. За команду він дебютував у віці 16 років, ставши наймолодшим гравцем в історії клубу. Йому вже 29 років, він досі грає в Атлетіку, з яким двічі став володарем Суперкубку Іспанії.

Так, можливо його футбольні успіхи не порівняти з Мессі, але, як і Лео (до трансферу в ПСЖ), він весь час грає за одну команду.

5. Хумам Тарік – іракський Мессі

26-річний півзахисник з Іраку вражав вболівальників та своїх тренерів ще у юні роки, але поки що грав виключно в рідній країні та в ОАЕ. Його гра захоплює і не дивно, що він став "іракським Мессі". Але головне питання у тому, чи потрапить він коли-небудь до Європи?

6. Раян Голд – шотландський Мессі

Раян Голд
Раян Голд / Источник: Getty Images

Коли шотландець потрапив до академії шотландського Данді Юнайтед і швидко розвивався як гравець, його одразу почали називати "маленьким Мессі". Голд вирішив змінити клуб і переїхав до португальського Спортінгу, розраховуючи стати ще відомішим.

Але це не спрацювало – закріпитись в команді шотландець не зміг, інтересу з боку європейських клубів він не отримав і влітку 2021 року переїхав до Канади, де грає за Ванкувер Вайткепс в MLS.

7. Рьо Міяїті – японський Мессі

Рьо Міяїті
Рьо Міяїті / Источник: Getty Images

Нападник привернув увагу європейських клубів на ЧС-2009 серед юнаків до 17 років. Його запросили на літні контрольні збори англійського Арсеналу, де він вразив головного тренера Арсена Венгера. І навіть отриманий перелом ноги не відвернув лондонців.

Але одразу виникли проблеми з дозволом на роботу у Англії і Міяїті відправили в оренду в Феєнорд. Рьо вражав усіх і знову привернув увагу Венгера, який згодом все ж таки дав японцю шанс проявити себе в Арсеналі, але успіху не мав.

Наразі 29-річний футболіст повернувся до Японії, де виступає за Йокогаму Ф. Маріно у Джей-лізі.

8. Такефус Кубо – ще один японський Мессі

Такефус Кубо
Такефус Кубо / Источник: Getty Images

Цей 21-річний хлопець  у 2019 році потрапив до мадридського Реалу, але поки що клуб відправляє його отримувати практику в Ла Лізі в оренді. Футболіст вже довів, що може грати на такому високому рівні, але поки що незрозуміло, чи буде Реал давати йому шанс в основній команді.

Порівняння с Мессі Кубо отримав за свій стиль футболу.

9. Лі Син У – корейський Мессі

"Нового Мессі" знаходять у різноманітних країнах, у тому числі і у Південній Кореї. Барселона запросила Лі Сина в академію, коли футболісту було 12 років. Кореєць гарно проявляв себе у Ла Масії, але так і не зміг пробитися до основного складу. Зараз йому 24 роки і він повернувся до батьківщини.

10. Мохамед Салах – єгипетський Мессі

Мохамед Салах
Мохамед Салах / Источник: Getty Images

Справжня зірка Ліверпулю не потребує багато слів. Потенціал єгиптянина помітили ще у дитинстві, і він постійно удосконалювався. Так він опинився у Європі – спочатку Базель (Швейцарія), потім Челсі (Англія), Фіорентина та Рома (Італія), і, зрештою, Ліверпуль.

Салах настільки вражав (хоча його перший період в АПЛ був невдалим), що "червоні" заплатили за нього 42 млн євро без бонусів. І можна сказати, що це було правильне рішення, адже з приходом Салаху Ліверпуль став неймовірною машиною, яка постійно веде боротьбу за чемпіонство (одного разу вдало).

Напевно, саме Салаха можна назвати найкращим гравцем серед всіх у цьому списку (як мінімум на дану мить). Так, може в нього менше трофеїв, ані ж у Мессі, але, як і Лео, він є серцем команди. 

11. Марко Марін – німецький Мессі

Марко Марін
Марко Марін / Источник: Getty Images

Яскрава кар'єра молодого Маріна в Німеччині дозволила йому отримати порівняння з Мессі. Його вважали "новим Лео", і тому Челсі зробив усе, щоб отримати гравця. Але за чотири роки в клубі його зірка не стала яскравішою, а почала гаснути. Зараз 33-річний гравець виступає за Ференцварош (Угорщина).

12. Крістіан Атсу – африканський Мессі

Ще одна маленька зірка, яка так і не запала. Після гарного періоду в молодості у Португалії його купив Челсі, але за чотири роки він так і не зіграв за першу команду, постійно перебуваючи у оренді. Атсу вже 30 років, і він грає в Саудівський Аравії.

13. Джердан Шакірі – альпійський Мессі

Джердан Шакірі
Джердан Шакірі / Источник: Getty Images

Шакірі, напевно, одна з головних зірок збірної Швейцарії. Як і Мессі, він має неймовірні технічні здібності, та вигравав трофеї з Базелем, Баварією та Ліверпулем. Але головна проблема Шакірі – його непослідовність. Він то дуже добре грає, то дуже погано.

Мабуть, саме це не дозволило йому побудувати більш яскраву кар'єру. В 2022 році Шакірі перейшов до Чикаго Файр, що грає в MLS. Йому 30 років.

14. Сардар Азмун – іранський Мессі

Молодіжну кар'єру Азмун будував в Ірані, а в 17 років його запросили до Рубіну.  Потім він потрапив до Зеніту і став кращим бомбардиром серед легіонерів в історії чемпіонату в  якому виступає цей клуб.

Футболіста порівнювали з Мессі, і, хоча він вже не зовсім молодий гравець (27 років) взимку 2022 року німецький Баєр 04 підписав з ним контракт до 2027 року.

15. Мартін Едегор – норвезький Мессі

Мартін Едегор
Мартін Едегор / Источник: Getty Images

В Норвегії до Мартіна з дитинства  була прикута увага, адже він син екс-футболіста та тренера Ганса Еріка Едегора. Талант Мартіна помітили в Реалі і в 15 років підписали з ним контракт. Але, маючи два шанси у першій команді, закріпитися він не зміг.

"Вершкові" постійно відправляли гравця у оренди, так Едегор потрапив у Арсенал в січні 2021 року. Після завершення сезону англійський клуб викупив норвежця, і той провів неймовірний сезон у АПЛ. Крім того, з березня 2021 року Едегор – капітан збірної Норвегії.

Кар'єра Едегора ще попереду – йому 23 роки. Навряд він зможе стати на один рядок з Мессі, але в нього всі шанси стати видатним гравцем. Головне, щоб він вкладав у свою гру всі сили.

16. Жерар Деулофеу

Жерар Деулофеу
Жерар Деулофеу / Источник: Getty Images

У Акадамію Барселони іспанець потрапив через три роки після Мессі. Нападник демонстрував майстерність та технічність, і вже тоді спеціалісти помічали його схожість з Лео. Але він практично не отримав шансів закріпитись і у першій команді, пішов у оренду, а згодом був проданий.

Саме у Евертоні його гра почала вдосконалюватись і футболіст знов повернувся на Камп Ноу. Але знову з цього не вийшло нічого гарного – нова оренда та продаж. Зараз футболісту 28 років, він грає у Серії А за Удінезе.

17. Хуан Ітурбе

Колись Хуана називали найбільш перспективним молодим гравцем. Він грав у Португалії та Італії, але так і не зумів пристосуватися до цього футболу. Зрештою, у свої 29 років виступає за грецький Аріс та вже не мріє про велику кар'єру.

18. Хашім Мастур

Хашім Мастур (праворуч)
Хашім Мастур (праворуч) / Источник: Getty Images

Футболіст потрапив до молодіжного складу Мілану і вже в 15 років його почали залучати до занять основної команди. Він був справжньою зіркою YouTube, але на рівні великого футболу в нього нічого не вийшло. Спочатку були оренди, потім Мілан відпустив хлопця, а зараз він вже цілий рік без команди. І це в 24. 

19. Крісто Муньос

А цей хлопець все ще має шанси хоча б частково повторити шлях Лео. Наразі йому 17, він зірка молодіжної команди Барселони.

Виступає на позиції атакувального півзахисника і дуже нагадує молодого Мессі.

20. П'єтро Пеллегрі – італійський Мессі

П'єтро Пеллегрі
П'єтро Пеллегрі / Источник: Getty Images

21-річний нападник збірної Італії досить рано дебютував на дорослому рівні – у 15 років. Його талант помітили у Монако і купили (за інформаціє ЗМІ сума угоди склала 25 млн євро). Щось у італійського Мессі не склалось, його віддали в оренду спочатку в Мілан, а потім в Торіно. Поки що зірки з П'єтро не вийшло.

21. Тіаго Альмада

Співвітчизнику Мессі наразі 21 рік, і в Європі він поки що не грав. Альмада вражав своєю грою на батьківщині, а з зими 2022 року грає в MLS. Якщо цей футболіст має намір досягти величі Лео, то йому необхідно шукати варіанти у топових чемпіонатах.

22. Херардо Бруна

Херардо Бруна
Херардо Бруна / Источник: Getty Images

Ще один аргентинець, але на відміну від Альмади, він вже втратив свій шанс стати зіркою світового масштабу. В юному віці Херардо був у академіях Реалу та Ліверпулю, але так і не зіграв за них на дорослому рівні.

В підсумку більшу частину кар'єри провів у нижчих лігах Англії та Іспанії, і ніде не міг затриматися надовго. Зараз гравцю 31 рік.

23. Мауро Сарате

Аргентинець народився в один рік з Мессі, зумів потрапити до італійських Лаціо та Інтеру, грав за Вест Гем та Вотфорд у АПЛ, але, зрештою, дограє свою кар'єру у бразильському Жувентуде. Колись перспективний гравець не зумів впоратися з тиском і втратив шанс стати зіркою.

24. Букайо Сака

Букайо Сака
Букайо Сака / Источник: Getty Images

Цей молодий гравець Арсеналу має попереду ще велику кар'єру – йому лише 20 років, а він вже привертає до себе увагу. Технічний бомбардир, який красиво обходить захисників та забиває ефектні голи. Чи витримає Сака тиск вболівальників та експертів? Подивимось.

25. Габріель Жезус

Габріел Жезус
Габріел Жезус / Источник: Getty Images

У свої 25 років Жезус – справжня зірка. Потрапивши до Манчестер Сіті у 2017 році, він швидко завоював собі місце в основі та вже чотири рази ставав чемпіоном Англії. Габріель – це Мессі з Бразилії, і якщо він не буде зупинятись, то в нього попереду ще багато перемог не тільки командних, але й індивідуальних.

26. Ансу Фаті

Ансу Фаті
Ансу Фаті / Источник: Getty Images

Цей талановитий іспанець змусив говорити про себе всіх, у тому числі й самого Мессі. Грати за першу команду Барселони Ансу почав ще до того, як Лео покинув клуб, ставши наймолодшим дебютантом команди за 78 років и наймолодшим голеадором.

Всі погляди були прикуті до Фаті і здавалось, що він швидко витіснить Мессі з першого плану. Але 7 листопада 2020 року Фаті отримав травму меніску та вибув з гри на цілий рік. Після того, як Лео покинув клуб, Ансу отримав 10-й номер. Питання, яке потребує відповіді – чи зможе він грати на рівні видатного аргентинця після травми?

27. Паулу Дібала

Паулу Дібала
Паулу Дібала / Источник: Getty Images

Співвітчизник Мессі, мабуть, багатьма вважався не просто новим Лео, а його головною заміною у національній команді. Він на сім років молодший за "чарівника", має гарну техніку, досить швидкий та багато забиває.

На цього талановитого гравця звернув увагу Палермо, де Дібала провів три роки, поки його не переманив туринський Ювентус. І, хоча з цією командою Пауло виграв чимало трофеїв, він почав затухати у Турині. Щоб виправити ситуацію, аргентинець вирішив піти з клубу.

Цей бомбардир ще має можливість зробити свою кар'єру більш приголомшливою, ніж вона є, але потрібно докласти зусиль та змінити середовище. Наразі ЗМІ пишуть, що Дібала підпише контракт з Інтером, але можливо йому потрібно змінити країну?

28. Клаудіо Нансуфіл

В 2013 році в ЗМІ багато писали про Клаудіо. Він був схожий на Мессі не тільки грою, а й навіть зовнішністю, він теж з Аргентини і вже у восьмирічному віці звернув на себе увагу Барселони. Всі говорили, що це – майбутній Мессі. Зараз йому 16, він знявся в фільмі в ролі юного Марадони, а чи буде він футболістом?

29. Карамоко Дембеле

Карамоко Дембеле
Карамоко Дембеле / Источник: Getty Images

19-річний шотландець – вихованець Селтіка, і саме тут розпочав дорослу кар'єру. У своєму дебютному сезоні він став чемпіоном країни та завоював Кубок Шотландії. Карамоко ще на початку свого шляху, і можливо саме він досягне статусу нового Мессі?

30. Браім Діаз

Маленький і технічний плеймейкер, навіть незважаючи на те, що є вихованцем мадридського Реалу, став "новим Мессі". Йому все ще всього 22 роки, та новим Мессі він вже точно не стане, але помітним гравцем в європейському футболі має бути!

31. Ерік Ламела

Лівоногий аргентинський гравець атакувальної лінії, як і в ситуації з Дібалою, Ламела просто не міг уникнути порівнянь з Мессі. Ерік досить рано переїхав до Європи і чудово показав себе на старті кар'єри, тим не менше справжньою зіркою він стати не зміг. Просто добротний гравець. Зараз йому 30 і він намагається реанімувати кар'єру в Севільї.

32. Неймар

Неймар
Неймар / Источник: Getty Images

Бразильський вінгер не потребує представлення. В юні роки, ще в Сантосі, він вже демонстрував неймовірні задатки і саме тоді його почали порівнювати з аргентинцем. Хоча, звісно, вони гравці трішки різного плану, але доля вже двічі звела їх разом. Хоча друге возз'єднання наразі не можна назвати вдалим.

33. Максим Кучерявий – український Мессі

Максим Кучерявий / instagram.com/maxym_kucheriavyi/
Максим Кучерявий / instagram.com/maxym_kucheriavyi/

Мініатюрний киянин в 2018 році, в віці 16 років, поїхав до Шотландії, де підписав контракт з місцевим Сент-Джонстоном. Першу половину цього сезону провів в оренді в команді з п'ятого шотландського дивізіону, де забив 9 голів в 19 матчах.

В січні пішов на підвищення – в команду четвертого дивізіону. Тут забив лише раз, але його гол приніс перемогу в турнірі і вихід команді до Першої ліги.

Наразі Максиму 20 років, він ще не дебютував в шотландській Прем'єр лізі. Скоріше за все, нажаль, Кучерявий навіть близько не наблизиться до рівня Лео.

34. Алексія Путельяс – жіноча Мессі

Алексія Путельяс
Алексія Путельяс / Источник: Getty Images

Лівонога, плеймейкер, прекрасний пас, прекрасний удар, Барселона! Як тут уникнути порівнянь з Лео Мессі. Ну й що, що жінка? Наступний герой ще більш дивний!

35. Борсук Мінті

В 2018 році в Англії вийшло інтерв'ю з працівником заповідника для тварин. Він розповів, що до них привезли маленьку дівчинку-борсука, знайдену на дорозі.

Ця тварина в заповіднику знайшла для себе хобі – гру в футбол. У неї навіть є власне "святкування голу". І звісно ж, тваринку прозвали "новим Мессі".


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK