Камбосос – Хейні: анонс та прогноз на титульний бій

Американець спробує завоювати титул абсолютного чемпіону дивізіону.
2022 г., 4 июня, 15:05
Джордж Камбосос та Девін Хейні / Getty Images
Джордж Камбосос та Девін Хейні / Getty Images

В ніч із 4 на 5 червня на арені "Marvel Stadium" у Мельбурні (Австралія) відбудеться бійцівський вечір. Головною подієм змагань стане поєдинок між абсолютним чемпіоном у легкій вазі Джорджем Камбососом та володаря титулу WBC у даній вазі Девіном Хейні.

Австралійський боксер зумів завоювати право провести поєдинок у своїй країні, щоб захистити свій статус. Хейні, в свою чергу, добився право на титульний бій за звання найкращого у дивізіоні.

Останні бої Камбососа

У жовтні 2020-го року австралієць на Уемблі (Англія) провів поєдинок з британцем Лі Селбі. Боксери розігрували статус обов’язкового претендента на титул чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі.

Камбосос захопив ініціативу з перших раундів бою, що допомогло йому краще виглядити на дистанції. Селбі намагався щось змінити, але приблизитись до перемоги так і не зумів. Не дивлячись на те, що судді були непослідовні в оцінках, перемогу здобув Джордж роздільним рішенням – 118:110, 116:112, 114:115.

Отримавши статус претендента, Камбосос завоював право на титульний бій з абсолютним чемпіоном світі дивізіону з Теофімо Лопесом. Американець був фаворитом поєдинку за всіма статями, але бій був рівним.

Боксери по ходу поєдинку відправили по разу один одного в нокдауни, але кращим на початку виглядав австралієць. Завдяки заробітку на початку бою, він переміг роздільним рішенням суддів -115-111, 115-112, 113-114. Таким чином, Камбосос завоював титул абсолютного чемпіона світу в легкій вазі.

Останні бої Хейні

У 2019 році американець зустрічався з представником ЮАР Ксолісані Ендонгені. В поєдинку він переміг суперника одноголосним рішенням суддів. Таким чином, він завоював вакантні титули чемпіона за версіями WBC International та WBO Inter-Continental.

В наступних боях Хейні переміг мексиканця Антоніо Морана та росіянина Заура Абдуллаєва, в яких виграв вакантний титул чемпіона за версією WBA International та титул тимчасового чемпіона світу за версією WBC.

Хейні продовжував свій шлях до титульного бою за звання найкращого в дивізіоні. Після цього він провів 4 захисту титулів, в яких одержував перемогу.

Останнім суперником Девіна був американець Джозеф Діас. Бій відбувся в грудні минулого року, а перемогу здобув Хейні за одноголосним рішенням суддів.

Передумови бою

За короткий проміжок часу в минулому році Камбосос переміг Лопеса, а Хейні – Діас. Головним претендентом на титульний бій із австралійцем був український боксер Василь Ломаченко.

Наш спортсмен повинен був вийти в ринг за звання найкращого в дивізіоні після того, як здобув дві перемоги після свого програшу Теофімо Лопесу. Але трапилось не так, як гадалось.

24 лютого 2022 року Російська Федерація вторглась в Україну, розпочавши повномасштабну війну. Українці стали на захист країни, а на такий крок також пішов Ломаченко. Він вступив до територіальної оборони Білгород-Дністровський.

Як стало відомо пізніше, на момент початку війни у Ломаченко та Камбососа була вже домовленість про титульний бій. Не дивлячись на можливість стати найкращим, українець відмовився від бою, щоб захистити рідну країну.

Таким чином, австралієць почав шукати нового суперника, яким став амбіційний Девін Хейні. Сторони за короткий час домовились про проведення бою в Австралії.

Слова боксерів перед боєм

Джордж Камбосос:

Що б вони не запропонували, цього мало. Як тільки Хейні відчуває силу, йому подобається бігати. Тож він однозначно тікатиме.

Я виходив на бігову доріжку, шукав спринтерів та бігунів, бігунів по пересіченій місцевості, щоб поспарингувати з ними. Мені дуже дорого обійдуться ці хлопці і страховка не перекриє мої витрати. 5 червня я зроблю свою справу. Я дозволю йому бігати, зрубаю його та втоплю.

Девін Хейні:

Я вдячний за цю можливість. Я молився, щоб отримати цей шанс. Я не можу дочекатися. Я вважаю Камбососа чудовим бійцем

Нарешті у мене буде суперник, який перебуває у розквіті сил і щойно провів найголовніший бій у своїй кар'єрі. Нарешті, у легкій вазі з'явиться король, яким стану я.

Файт-кард вечора у Мельбурні

Джордж Камбосос, мол. (20-0, 10 KO) - Девін Хейні (27-0, 15 KO)
Бій за титули чемпіона світу за версіями WBC, WBA Super, IBF та WBO у легкій вазі (до 61,2 кг)

Джейсон Молоні (23-2, 18 KO) - Астон Палікте (28-4-1, 23 KO)
Бій за титули чемпіона за версіями WBC Silver та WBO International у найлегшій вазі (до 53,5 кг)

Джуніор Фа (19-1, 10 KO) - Лукас Браун (30-3, 26 KO)
Бій за титул чемпіона Океанії за версією WBA у надважкій вазі (понад 90,7 кг)

Ендрю Молоні (23-2, 15 KO) - Александер Еспіноса (21-3-2, 8 KO)

Хемі Ахіо (18-0, 13 КО)- Крістіан Ндзіє (5-4-2, 4 КО)

Девід Ніка (2-0, 2 КО) - Карім Мааталла (2-1, 2 КО)

Чого чекати від бою

Австралієць досягнув своєї мети – провести поєдинок на Батьківщині. Джордж шов крок за кроком, а тому не варто сподіватися, що він розраховує на щось, окрім перемоги над Хейні. Джордж має в своєму списку багато вагомих перемог, які навчили його необхідному.

Хейні також досягнув своєї мети – бій за звання найкращого боксеру в дивізіоні. Американець можливо не так ярко перемагав опонентів, але результати мав. Навіть бій у лігві суперник – його не хвилює.

Обидва боксери – непереможні, а на рахунку кожного із них більше 20 та більше поєдинків. Тому майстерність, азарт та драма забезпечені.

Читай также: Камбосос со второй попытки вложился в лимит легкого веса накануне боя с Хэйнии

Найголовніша різниця між Камбососом та Хейні – ментальна підготовка. Не дивлячись на те, що Девін фаворит бою, він не такий стійкий психологічно, як його опонент. Тому Джордж грає із публікою, грає в ринзі та впевнений у своєї перемозі. В той же час, у нього немає нокаутуючого удару, а тому варто чекати повний бій.

Прогноз ISPORT.ua: перемога Камбососа рішенням суддів.

Дмитро Данець, ISPORT.ua


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK