Левандовські, Погба, Мане та інші: зірки футболу, що влітку змінять команду

ISPORT розповідає, хто з відомих футболістів змінить команду цього літа.
2022 г., 2 июня, 12:30
Мане проти Погба / Getty Images
Мане проти Погба / Getty Images

Коли команду змінює зірка світового футболу - це завжди велика подія. Міняють клуби гравці з різних причин, але завжди це досить цікаво.

Прийдешнє літо має стати багатим на подібні переходи, коли команди будуть змінювати і найкращі гравці світу, і ті, чий пік вже давно пройшов, або ж хлопці, які довго грали в топ-клубах, та тепер їх покинуть.

Роберт Левандовські 

Ще кілька місяців тому цей дует здавався одним з найгармонійнішим у світі: Роберт Левандовські забиває - Баварія виграє. Проте дуже, як виявилося, довгі перемовини щодо нового контракту поляка, а саме відсутність пропозиції від клубу, зруйнували те, що так прекрасно працювало, і тепер у мюнхенців величезні проблеми.

Форвард вже заявив, що не хоче залишатися у Мюнхені, керівництво "ротен" каже, що гравець залишиться, бо в нього є діючий контракт. Проте всі все розуміють - Роберт піде з Баварії і для обох сторін конфлікту буде краще, якщо це станеться якомога раніше. Барселона вже на низькому старті, щоб забрати поляка.

Поль Погба

Як відпустити молодого таланта безкоштовно, аби повернути його через чотири роки за 105 мільйонів євро, щоб він знову пішов з команди в статусі вільного агента? Запитайте в Манчестер Юнайтед. Під час каденції француза клуб став володарем аж двох кубків: кубок Ліги та Ліга Європи.

Вся кар'єра Погба в Манчестері має відчуття легкої недомовленності. Він повертався до Англії у статусі одного з найкращих півзахисників світу, а йде вже далеко від цього звання. Поль демонстрував вищий клас не більше двох місяців на рік, отримуючи великі гроші, та й взагалі був кращою версією себе лише у збірній Франції.

Тому потенційне повернення до туринського Ювентусу має перезавантажити кар'єру футболіста, адже у 29 років це може бути його останній шанс заявити світу, що він не той, ким ми його звикли бачити та називати.

Садіо Мане

Останні кілька років у футбольному світі час від часу з'являлися повідомлення про те, що Садіо Мане та Мохамед Салах незадоволені один одним, бо обідва гравці хочуть бути на перших ролях у Ліверпулі. Згодом, цього стало менше та ми стали забувати про цей конфлікт, що вщух: мерсисайдці стали однією з кращих команд Європи, у команді все було добре.

І у Мане, і у Салаха залишається лише рік по діючому контракту. Кілька місяців тому назад найголовнішою проблемою клубу був саме контракт єгиптянина, а про сенегальця ніхто не згадував, бо думали, що з ним не виникне проблем. Але все виходить так, що саме Мане першим вирішив заявити про бажання змінити обстановку.

З великою імовірністю Садіо перейде до Баварії, якій якраз буде потрібен гравець, що зможе замінити Роберта Левандовськи. І тут вже виникає питання, а чи не втратить Ліверпуль одразу двох своїх найкращих нападників за одне літо, бо угода із Салахом ще не підписана, а сторони далекі від згоди по грошам.

Сесар Аспілікуета

Гравець, який не мав ставати капітаном Челсі, проте все ж таки став ним і доказав усім, що він висококваліфікований виконавець та лідер своєї команди - Сесар Аспілікуета. Іспанець рівно 10 років тому перебрався на Стефорд Бридж і за цей час він виграв усе, що тільки можна.

Але у 32 роки він вирішив, що у Лондоні він віддав усе, що тільки можна, а тому настав час піти. Аспілікуета, скоріше за все, вирушить до Барселони.

Лондонці не хочуть втрачати чергового оборонця, саме тому клубом була активована опція продовження контракту ще на рік. Проте Сесар налаштований переконати вже нових власників, щоб вони відпустили його. І, насправді, його немає за що дорікати - він відіграв свій контракт до останнього фунту.

Гарет Бейл

Це саме той випадок, коли клуб може видихнути з полегшенням, бо проблемний гравець з однією з найбільших зарплат йде з команди. Хоча там ще залишається його спадкоємець (привіт, Еден Азар). Дивовижно, як за кілька років можна було так сильно змінитися у футбольному плані.

Так, постійні травми, що не давали повернутися на довгий період часу, зробили свою праву, проте й відношення самого Бейла до футболу у Мадриді та Королівського клубу залишають питання щодо спортивної етики та професіоналізму валлійця.

"Уельс, гольф, Мадрид - у такому порядку" - всі пам'ятають цей прапор, який став квінтесенцією кар'єри Гарета у Реалі Тепер продовження його футбольного шляху, за його ж словами, напряму пов'язане з чемпіонатом світу - якщо збірна Уельсу пройде на ЧС-2022, він буде шукати новий "дім", якщо ні - бутси на цвях.

Рахім Стерлінг

Кар'єра Рахіма Стерлінга почалася доволі рано. Вже у 17-річному віці англієць дебютував за дорослу команду Ліверпуля в АПЛ, ставши одним з наймолодших дебютантів в історії клубу. Через три роки за 63,7 мільйони євро його придбав Манчестер Сіті, де Рахім став одним з найяскравіших гравців "містян".

Проте в останні два роки його вплив на команду відчувається все менше, а з трансфером Джека Гріліша він навіть випав зі стартового складу команди. Через рік в нього закінчиться термін угоди з Ман Сіті, йому всього 27 років, а в мережі все частіше називають Челсі його майбутнім місцем працевлаштування, а тому не треба буде дивуватися, якщо так усе й станеться.

Франк Кесс'є

За перші два роки в Мілані івуарієць став своїм для фанатів "россонері". Вони були у захваті від гри Франка, а він у свою чергу не раз зізнавався, що хоче всю свою кар'єру провести в "червоно-чорних" кольорах. Такі слова він говорив минулого літа, а вже через тиждень або місяць він буде гравцем Барселони. Як так сталося?

Уся справа в грошах (чи могло бути інакше?). За рік до завершення контракту Мілан запропонував йому новий із підвищенням зарплати. Проте його апетит бажав більшого - він хотів 7 мільйонів євро на рік. Остання пропозиція Мілана була 6,5 мільйонів, що не задовольнило Кесс'є, тому він погодився на пропозицію Барселони в...6,5 мільйнів.

Як стало відомо, вся різниця була в комісійних виплатах агенту гравця, який хотів отримати більше грошей від італійців. Вони ж не хотіли йти на поводу та відмовилися від спроби умовити Франка залишитися. Хоча його гол в останньому турі проти Сассуоло стало останньою згадкою про те, що він відпрацював свій контракт до кінця.

Інші гравці

Алессіо Романьолі - капітан Мілана не став справжнім спадкоємцем Паоло Мальдіні. Останні роки його рівень гри стає все гірше й гірше, а тому ніхто не здивується, якщо центрбек покине команду.

Антоніо Рюдігер - можливо цього німецького захисника і хотіли б залиши в Челсі, та сам оборонець вирішив змінити місце роботи. В новому сезоні він буде грати за Реал Мадрид.

Іско - півзахисник вже давно не є визначним гравцем в мадридському Реалі. В переможній Лізі чемпіонів цього року він навіть не грав. Його прощання з "бланкос" напрошується вже багато років, і ось цей момент настав.

Марсело - капітан мадридського Реала протягом десятка років вважався найсильнішим гравцем на своїй позиції, та останнім часом його рівень гри різко погіршився. Він вже не може на рівних тягатися з суперниками "вершкових", а тому прийняв рішення покинути команду на мажорній ноті.

Серж Гнабрі - ще один з числа лідерів атаки мюнхенського суперклубу може піти з команди. Хоча ймовірність того, що Серж залишиться в Бундеслізі також велика. 

Андреас Крістенсе та Маркос Алонсо - захисники Челсі ніколи не вважались "топами", але свої ролі в лондонському клубі відігравали добре. Та настав час прощатись.

 

Александер Ляказетт - французький нападник провів досить непогану кар'єру в лондонському Арсеналі, але не зміг вийти на рівень справжньої зірки світового футболу. Ходять чутки, що цей сезон став для форварда останнім в північному Лондоні.

Хуан Мата та Джессі Лінгард - у півзахисників МЮ різна історія. Іспанець покидає команду в зв'язку зі своїм віком. Він вже давно "не тягне", але досі залишався в команді в якості дядька-ментора. Англієць же провів неймовірний відрізок в оренді в Вест Гемі, але після повернення в МЮ все одно не зміг стати важливим гравцем.

КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА: трансфер

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK