Енцо Вієйра – майбутня зірка Реалу чи просто син Марсело?

ISPORT розповідає про юного футболіста, який може продовжити футбольну династію.
2022 г., 29 июня, 08:27
Марсело та Енцо / Instagram
Марсело та Енцо / Instagram

Декілька днів тому в місті Орландо, в США, відбувся турнір організований Ла Лігою. В ньому приймали участь юніорські команди U-13 з Іспанії, Мексики на Штатів.

Одним з головних героїв турніру можна вважати капітана мадридського Реала – бразильця Марсело, який був присутній тут в якості глядача і бурхливо підтримував "вершкових".

Та вболівав він не тільки через те, що цей клуб став для нього рідним, а через те, що в їхньому складі виступає його син – Енцо.

Футбольні династії – не рідкісне явище. Навіть в мадридському клубі грали декілька різних. Останньою була династія Зіданів, коли батько сімейства Зінедін випускав на поле своїх синів – Люку та Енцо.

Можливо в майбутньому і син Марсело вдягне вершкову футболку, але вже на дорослому рівні.

Хто такий Енцо Вієйра?

Енцо народився в 2009 році, коли його батько вже два сезони грав за мадридський клуб. Звісно, коли хлопчик трішки виріс, його віддали в місцеву футбольну академію, де він вивчає ази футбольної майстерності.

Сам Енцо – зовсім не схожий на свого батька. Так, зачіска в них майже однакова, але якщо говорити про гру на футбольному полі…

Менший Вієйра – центральний нападник. І він не маленький-швиденький форвард, це справжній таргетмен! Якщо ми звикли, що Марсело часто є одним з найнижчих в своїй команді, то Енцо навпаки – на турнірі в Орландо він помітно вирізнявся своєю статурою. Він на голову вищий за свого капітана, і майже не поступається зростом голкіперу своєї ж команди.

Ще одна відмінність з батьком – Енцо правша.

Що показав?

Всі матчі турніру в Орландо Енцо розпочинав в стартовому складі на позиції нападника (команди грали 7 на 7).

Бразильський юнак показав, що він вміє користуватися перевагою в антропометрії, дуже добре грає головою і саме таким чином він відкрив лік своїм голам на турнірі в матчі проти Інтер Маямі.

В тій ж таки зустрічі Енцо також показав, що має "почуття голу", коли наприкінці матчу опинився саме там де було потрібно і замкнув простріл на дальній штанзі.

Енцо – не егоїстичний гравець. Якщо в партнера більш вигідна позиція, він готовий віддати передачу, що показав в матчі плів-офф проти Вільярреалу. Вієйра опинився перед воротарем і замість того, щоб бити, віддав на пусті ворота своєму партнеру. Передача була ідеальною за виконанням і за часом, але асистент арбітра придумав офсайд, якого й близько не було.

Дуже крутий момент за участі Енцо стався в фінальному матчі турніру проти Атлетико. Бразилець до останнього біг за гравцем в захист і навіть вбив м'яч у нього з-під ніг, але від партнера снаряд знову дістався опоненту.

А вже через 10 секунд Енцо боровся за круглого біля штрафного суперника, прийняв його спиною до воріт, швидко розвернувся та в боротьбі з чотирма гравцями зміг точно пробити.

Момент з голом на 00:27

Що правда, перемогу Реал здобути так і не зміг, і мав радіти лише срібним медалям.

Що в майбутньому?

Звісно, прогнозувати, як складеться кар'єра такого юного гравця – досить важко. Крім того, його батько, покине Реал цього літа і не зрозуміло, де продовжить своє навчання футболу сам Енцо.

В недавньому інтерв'ю бразильським ЗМІ вінгер мадридського Реалу Родріго відповідав на різноманітні запитання.

І ось, коли репортерка запитала, з ким з футболістів хотів би зіграти Родріго в майбутньому в одній команді, він відповів: "З Енцо, сином Марсело".

Що ж, можливо подібне колись станеться. Може не в Реалі, а в збірній Бразилії?


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK