Стали відомі перші імена еліти на 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon

Цьогоріч на старт головної дистанції вийдуть ще більше елітних атлетів, ніж у попередні роки.
2019 г., 5 марта, 13:46

Nova Poshta Kyiv Half Marathon - єдина в Україні подія, яка має відзнаку Bronze Label від IAAF (Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій). А це гарантує проведення змагань на найвищому рівні з відповідністю міжнародним стандартам та участю представників еліти не лише українського, а й світового бігу.

Цьогоріч на старт головної дистанції вийдуть ще більше елітних атлетів, ніж у попередні роки. І вже відомі перші імена найшвидших бігунів, які 7 квітня змагатимуться за перемогу на 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon

Олександр Сітковський

Майстер спорту міжнародного класу, учасник 3-х Олімпійських Ігор (Пекін, Лондон та Ріо), чемпіонатів Європи, багаторазовий чемпіон України.

Особисті рекорди: 42 км - 2:09:11, 21 км - 1:03:49

Атлет статусу Gold Label IAAF (щорічний рейтинг найкращих шосейних бігунів світу, що формується Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій).

Олександр є одним з найстабільніших марафонців України. Про це свідчить те, що спортсмен понад десять років показує результати на гросмейстерському рівні 2:10 і незмінно перебуває на вершині українського та європейського рейтингів.

У 2018 році Олександр показав п’ятий результат сезону на континенті та перший серед українців за останні три роки - 2:10:10 на марафоні у Сеулі.

Крім того, на рахунку спортсмена найкращий в історії України олімпійський виступ на дистанції 42.195 км. Так, у 2012 році Олександр посів 12 місце на Олімпійських Іграх у Лондоні!

“Я давно хотів пробігти півмарафон у Києві, але він завжди збігався з іншими змаганнями, на які я був заявлений. У Києві намагатимусь показати хороший час і боротися за призові місця. ”

Романенко Роман

Майстер спорту, учасник чемпіонату світу, Європи, призер Кубка Європи на 10 000 м у команді, багаторазовий чемпіон України.

Особисті рекорди: 42 км - 2:13:09, 21 км - 1:03:22

Атлет статусу Silver Label IAAF
Минулоріч Роман став найшвидшим серед українців на Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2018 і посів третє місце в абсолюті (1:07:58). Коронною дистанцією цього спортсмена є саме півмарафони. Свій найкращий результат сезону-2018 Роман оформив разом з перемогою на престижному Mattoni 1/2 Maraton Karlovy Vary - 1:03:58. А у перервах між півмарафонськими здобутками ще й святкував перемогу на Командному чемпіонаті України у бігу на 10 000 метрів.

“Хочеться пробігти швидко і показати хороший результат. Думаю, цього року мені вдасться реалізувати себе. Того року мені не біглося, але зараз я налаштовуюся на хороший біг”.

Котовська Ольга

Майстер спорту міжнародного класу, учасниця Олімпійських Ігор в Ріо, чемпіонату Європи, призерка кубка Європи на 10 000 м у команді, багаторазова чемпіонка України.

Особисті рекорди: 42 км - 2:29:13, 21 км - 1:12:19

Атлетка статусу Silver Label IAAF

Ольга - одна з лідерок українського жіночого стаєрського бігу, яка швидко долає як 42, так і 21, робить це вже давно і впевнено. В активі спортсменки стабільні марафонські результати в межах 2:29-2:33 вже понад 5 років, а також численні перемоги на найбільших півмарафонах Європи і світу.
Хочу скласти достойну конкуренцію в боротьбі за перемогу в найкрутішому напівмарафоні України! Я дуже радію, що у нас в Україні з'явилося дуже багато хороших стартів!”

Цьогорічний перелік топ-атлетів поступово поповнюватиметься новими прізвищами. Але те, що на головній дистанції 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon глядачів очікує боротьба світового рівня, - беззаперечний факт!

Нагадаємо, минулого року перемогу з рекордами траси відсвяткували представник Ефіопії Анбеса Ленчо (1:02:56, причому вдруге поспіль оновив рекорд на цьому маршруті) та українка Вікторія Калюжна (1:13:43). Цього року саме ці цифри стануть орієнтирами для топ-атлетів.

Цьогорічний призовий фонд 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon збільшиться майже вдвічі (703 тис.грн) у порівнянні з минулорічним. На призерів півмарафону чекають призи у 2000, 1500 і 1000 євро за перші три місця відповідно, а за рекорд траси - бонус 1000 євро. Нововведенням цьогорічного заходу стане «Відкритий кубок» для українських бігунів з окремим призовим фондом за перші 5 місць та за рекорд траси саме серед українських атлетів.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK