Україна без легіонерів: хто гратиме проти Боруссії М

ISPORT намагається визначити, в якому складі національна збірна вийде на перший товариський матч.
2022 г., 11 мая, 12:00
Петраков (справа) выбирает состав / УАФ
Петраков (справа) выбирает состав / УАФ

Збірна України по футболу через розв'язану сусідньою державою-терористом війну змушена була пропустити матчі плей-офф відбору до чемпіонату світу 2022 року в березні, а тому проведе їх в червні.

В рамках підготовки до них наші хлопці, які грають в українських командах, зіграють товариський матч проти менхенгладбахської Боруссії.

Головний тренер Олександр Петраков не може розраховувати на головних зірок команди – Руслана Маліновського, Олександра Зінченка, Андрія Ярмоленка, Романа Яремчука та інших футболістів, яким орди орків не заважають проводити матчі національних чемпіонатів.

В розпорядженні наставника на гру є 21 футболіст. Розберемося, хто ж з них буде грати?

Воротар

На цю позицію у Петракова чотири гравці – Бущан, Трубін, Різник та Пятов. В заявку на матч проти Боруссії не потрапив Трубін, а тому скоріше за все місце в старті займе Бущан. Можливо, в другій половині з'явиться Різник, в якого взагалі не було ігрової практики.

Центральні захисники

В центрі захисту можуть зіграти Бондар, Сирота, Попов, Забарний та найдосвідченіший з цієї гвардії – Микола Матвієнко.

Найочевиднішим рішенням буде основна пара захисників, яка була в минулому році – Забарний та Матвієнко. Та все ж можна очікувати і сюрпризу від тренера – можливо Україна зіграє в три центрбеки?

Флангові оборонці

Так склалося, що всі ліві захисники збірної грають за межами УПЛ, а тому зараз в команді немає профільного лівого оборонця.

Цю проблему Петраков вирішить або переводом на цю бровку Олександра Караваєва, або Миколи Матвієнка. На правому фланзі зіграти може також і Конопля.

Центральні півзахисники

За відсутності Малиновського та Зінченка, Петраков може використати в центрі поля повністю динамівське тріо в лиці Сидорчука, Шапаренка та Буяльського. Єдиним, хто може розбавити його, виглядає Тарас Степаненко.

Хоча, можливо у головного тренера інше бачення і він захоче використати Булецу чи Піхальонка?

Флангові півзахисники

А ось тут біда. Циганков не приїхав в Німеччину – залишився лікуватися в Словенії. Гуцуляк також вибув через травму,  а тому в складі залишився тільки один вінгер – Михайло Мудрик.

Це наводить на думку, що Петраков може або випустити на фланзі когось "не профільного" – Булецу чи навіть Гармаша, або зіграти за своєю "чемпіонською схемою".

Якщо згадати молодіжний ЧС-2019, то там у тренера також був один справжній вінгер – Цитаішвілі, в той час коли на іншому фланзі грав Булеца, який діяв скоріше в напівпозиції, щось середнє між вінгером та атакувальних півзахисником.

Нападник

Тут варіанти три – Довбик, Бєсєдін, який повернувся після травми, та Гармаш. Буде не дивно, якщо двоє з трьох зіграють по одному тайму.

Орієнтований склад за версією ISPORT:

Бущан – Караваєв, Бондар, Забарний, Матвієнко – Сидорчук – Шапаренко, Буяльський – Булеца, Мудрик – Довбик

Альтернативна версія складу: 

Бущан – Конопля, Забарний, Бондар, Матвієнко, Караваєв – Сидорчук, Шапаренко – Булеца, Мудрик – Довбик

Василь Войтюк


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK