Вісім найкращих "вісімок" в історії футболу

ISPORT згадує великих гравців, що виступали від восьмим номером.
2022 г., 11 июля, 12:00
Джеррард и Лэмпард / Getty Images
Джеррард и Лэмпард / Getty Images

Після уходу Хуана Мати з Манчестер Юнайтед хавбек "червоних дияволів" Бруну Фернандеш вирішив забрати вільну вісімку, з якою довгий час виступав титулований іспанець.

Тепер португалець буде представляти восьмий номер у манкуніанців, тим самим півзахисник має шанс вписати своє ім’я не лише в історію клубу, але й футболу, як один із найкращих гравців з цифрою "8" на спині.

Саме тому редакція ISPORT вирішила згадати вісім найкращих гравців в історії футболу, що грали під відповідним номером.

Тоні Кроос

Німець є одним із найкращих півзахисників свого покоління. Тоні Кроос, який є вихованцем академії мюнхенської Баварії, зробив собі ім’я, граючи за леверкузенський Баєр і Баварію, і став переможцем чемпіонату світу в 2014 році, коли вирішив приєднатися до мадридського Реала під номером "8".

Глибокий плеймейкер, який є організатором атакувальних дій Реала протягом останніх семи сезонів. Найбільша якість Крооса полягає в тому, що він показує постійну надійну гру. На відміну від багатьох футболістів, що є у нашому списку, Кроос не є гравцем, який приголомшує футбольних уболівальників своєю технікою, але він, тим не менш, є одним із найважливіших гравців, які забезпечили успіхи Реала та Німеччини за останнє десятиліття.

Андрес Іньєста

Хавбек назавжди увійде в історію як один із найкращих півзахисників. Він був частиною того, що зараз вважається найкращою світовою командою та найкращою клубною командою 21 століття - Барселони Пепа Гвардіоли.

Гравець має неймовірний дриблінг, передачі, а бачення Іньєсти були просто неперевершеним. Він 9 разів вигравав чемпіонат Ла Ліги та 4 рази Лігу чемпіонів з Барселоною. Не слід також забувати, що саме він забив переможний гол збірної Іспанії на чемпіонаті світу 2010 року. Він фінішував 2-м, 4-м і 3-м у боротьбі за Золотий м'яч у 2010, 2011 і 2012 роках відповідно. Іспанець та його магія на полі назавжди залишаться у пам’яті багатьох уболівальників по всьому світі.

Христо Стоічков

Форвард, який багато забивав, а також мав дуже вогняний характер, вписав своє ім’я в історію світового футболу. У 1990 році Христо став найкращим бомбардиром Європи, граючи за софійський ЦСКА, і виграв Золоту бутсу. Після приходу до Барселони пізніше в 1990 році він став частиною команди, яка виграла чотири поспіль титули Ла Ліги.

Слід також відзначити, що Христо представляв свою країну, Болгарію, на Чемпіонаті світу з футболу 1994 року. Незважаючи на те, що його команда посіла четверте місце, він виграв Золоту бутсу Кубка світу за більшість голів на турнірі та Бронзовий м’яч як третій найкращий гравець турніру.

Дженнаро Гаттузо

Безкомпромісний колишній опорний півзахисник Мілана був абсолютним жахом на ігровому полі для суперника. Його жорсткий відбір м’яча, стиль гри назавжди запам’ятався уболівальникам на Сан-Сіро.

Гаттузо можна було легко помітити під номером "8", а також по суперникам, що лежали біля нього після невипадкового зіткнення. Італієць був важливим членом "россонері", які були дуже успішними в середині 2000-х років. З Міланом Дженнаро зумів двічі стати чемпіоном Італії, виграти Кубок та Суперкубок Італії, а також завоювати два трофеї Ліги чемпіонів.

Жуніньйо Пернамбукано

Відомий своїми винятковими здібностями до виконання штрафних ударів, його бачення та майстерність пасів зробили його чудовим плеймейкером, оскільки він набрав кілька результативних передач і забив більше сотні голів за Ліон.

"Ткачі" ніколи не вигравали чемпіонат Франції до приходу Жуніньо. Згодом хавбек привів Ліон до семи поспіль чемпіонських титулів. Під час свого перебування у Франції Жуніньйо тричі додавали до команди року Ліги 1, а також бразилець ставав найкращим гравцем року у чемпіонаті Франції у сезоні-2005/06.

Лотар Маттеус

Німець відомий своїми дивовижними пробігами з півзахисту, залишаючи захисників позаду себе завдяки чудовому контролю та прискоренню. Легенда футболу мав чудове відчуття позиції, чудове бачення та міг закинути м’яч у ворота з будь-якого місця. Він також був чудовим у відборі та в цілому неймовірним півзахисником.

Маттеус вважається одним із найкращих півзахисників усіх часів також ділить рекорд разом із мексиканцем Рафаелем Маркесом, зігравши 5 чемпіонатів світу з футболу. Крім того Лотар привів збірну Західної Німеччини до перемоги на чемпіонату світу в 1990 році.

Френк Лемпард

Коли за перехід до Челсі Френка Лемпарда було заплачено 11 мільйонів фунтів, багато хто сміявся. На думку багатьох, 2001 року Френк таких грошей не коштував. Зараз ніхто не наважиться повторити ці слова. Лемпард став лідером Челсі, він найкращий бомбардир команди серед усіх півзахисників в історії, а також він входить до десятки бомбардирів Челсі всіх часів.

Легенда "синіх", безперечно, є одним із найкращих англійських півзахисників. Лемпард був благословенний чудовою технікою та баченням, які допомогли йому асистувати та забивати стільки голів протягом його чудової кар’єри, вигравши неодноразово АПЛ та навіть Лігу чемпіонів у драматичному фіналі проти Баварії.

Стівен Джеррард

Протягом багатьох років колишня зірка збірної Англії була джерелом життя клубу свого дитинства, Ліверпуля. Джеррард був харизматичним капітаном "червоних", який забив багато важливих голів під час свого перебування в Мерсісайді. Незважаючи на те, що він не виграв жодного чемпіонського титулу, він зміг привести свою команду до перемоги у Лізі чемпіонів в 2005 році.

Окрім завойованого трофею у євротурнірі, Джеррард також був визнаний найкращим клубним футболістом року за версією УЄФА, найкращим гравцем року за версією PFA та найкращим гравцем року FWA. Зараз великий "Стіві Джи" перекваліфікувався у тренери, очолюючи, як і Френк Лемпард, команду з Англії.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK