Ліверпуль - Реал Мадрид: що потрібно знати про фінал

Редакція ISPORT розглядає усі деталі вирішальної зустрічі у Лізі чемпіонів.
2022 г., 28 мая, 16:27
Ливерпуль - Реал / Getty Images
Ливерпуль - Реал / Getty Images

Вже у суботу, 28 травня, відбудеться фінал Ліги чемпіонів, у якому Ліверпуль зустрінеться з мадридським Реалом. "Червоні" налаштовані узяти реванш за програш у 2018 році, проте і "вершкові" не збираються віддавати трофей до рук суперника.

До цього у команд вже були особисті зустрічі у фіналах єврокубку, які редакція ISPORT оглянула у своєму матеріалі.

Париж, Київ та знову Париж: як Ліверпуль та Реал визначали найкращу команду Європи

Інша інтрига фіналу - якою буде церемонія відкриття? Дуа Ліпа у неймовірному білому вбранні вже була у минулому фіналі Ліверпуля та Реалу, то хто буде зараз із зірок розважати публіку за декілька хвилин до вирішального матчу?

Покійний Мерк'юрі та український слід: ТОП-5 кращих церемоній відкриття фіналів Ліги чемпіонів

Від мадридського Реалу, а саме від його президента Флорентіно Переса вже давно надходять вигуки про можливе створення Суперліги Європи. Поки що одна із найтитулованіших команд у світі перемішує карти на столі у представників УЄФА, проте вже невдовзі "вершкові" можуть оголосити і про свій власний турнір, що може стати сильним конкурентом для Ліги чемпіонів.

Ймовірно, цьогорічний трофей може стати останнім для Реалу, проте саме трофеєм Суперліги поповнитися може музей мадридців. Тому "вершкові", закінчивши одну історію, цілком ймовірно, почнуть нову у статусі чемпіонів.

Рома, Барселона та інші: перші переможці всіх єврокубків

Реал та Ліверпуль провели потужні сезони, проте одна команда стала чемпіоном, а інша - ні. Чи сильнішими тоді виглядають "вершкові" кадрово, або мерсисайдці нічим не поступаються своїм візаві?

Експерти з нашої редакції розібралися, яка ж з команд за окремими позиціями виглядає сильніше, а також зібрали свої символічні збірні.

Символічна комбінація: збірна з гравців Реала і Ліверпуля

Важливим фактором у матчі є і арбітр зустрічі. Суддя завжди завдає ритм матчу та регулює його жорсткість. Чи вплине робота місцевого арбітра на результат гри, або він залишиться у тіні?

Знайомтеся, Клеман Тюрпен - людина, що розсудить Ліверпуль та Реал у фіналі Ліги чемпіонів.

Перший в історії: що треба знати про арбітра фіналу Ліги чемпіонів

Сен-Дені – передмістя столиці Франції Парижу, в якому розташований один з найбільших стадіонів Європи – Стад де Франс. Ця арена є домашньою для поєдинків національної збірної по футболу та регбі.

Стадіон проводив багато різноманітних матчів, у тому числі і фінал ЛЧ між Реалом та Валенсією. Які ще великі матчі? Дивіться у матеріалі від ISPORT!

Перший "вухастий" Мессі, сльози радості Роналду та інше: що бачив Стад де Франс

Неймовірно інтригуючим у суботній вечір буде протистояння не лише на полі, а й за його межами. Мова йде про Юргена Клоппа та Карла Анчелотті.

Легендарні наставники мають між собою багату історію протистоянь, але як завершиться чергова зустріч двох іменитих тренерів, та чи зможе німець наздогнати італійця, ми зможемо дізнатися це вже згодом.

Клопп vs Анчелотті: Карло попереду, на його рахунку найболючіша поразка німця

Стільки питань перед фіналом Ліги чемпіонів, проте так мало відповідей. Щоб не забивати цим голову набагато простіше буде подивитися матч між Ліверпулем та Реалом, що почнеться о 22:00 за Києвом.

Нагадаємо, на ISPORT буде доступна онлайн-трансляція фіналу Ліги чемпіонів Ліверпуль – Реал.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK