WePlay AniMajor: анонс київського турніру по Dota 2

ISPORT розповідає про одну з найвизначніших подій кіберспорту останніх місяців.
2021 г., 2 июня, 08:00
Team Secret
Team Secret

WePlay AniMajor – другий турнір серії Major по Dota 2, який можна вважати прелюдією The International. Саме тут команди мають останній шанс набрати потрібну кількість балів, щоб напряму потрапити на головне дійство року.

Організатором виступає відомий український турнірний оператор WePlay Esport, який вже має позитивний досвід проведення схожих заходів (Bukovel Minor 2020).

Турнір пройде в Києві, з 2 по 13 червня. Але, нажаль, через нинішню ситуацію, пов’язану з Covid–19, турнір пройде без глядачів.

На турнірі буде розігруватися призовий фонд у розмірі 500 000 $ та 2700 DPC пунктів

Формат

Всього на мажорі будуть брати участь 18 команд:

- по 4 команди з Китаю і Європи (Vici Gaming, Invictus Gaming, PSG.LGD, Team Aster та Team Nigma, Team Secret, Team Liquid, Alliance відповідно)

- по 3 команди з Південно-Східної Азії та СНД (TNC Predator, T1, Execration та Virtus.pro, Team Spirit, AS Monaco Gambit відповідно)

- по 2 команди з Північної і Південної Америки (Evil Geniuses, Quincy Crew та NoPing e-sports, Beastcoast відповідно)

AniMajor пройде в декілька етапів:

1-ий етап – це етап Wild Card (2-3 червня 2021)

  • 6 команд
  • Система – «кожен з кожним», матчі бо2
  • Найкращі 2 команди пройдуть до групового етапу, а всі інші покидають турнір

2-ий етап – груповий етап (4-7 червня 2021)

  • 8 команд
  • Система – «кожен з кожним», матчі бо2
  • 1-2 місця проходять до верхньої сітки плей-офф; 3-6 місця потрапляють до нижньої сітки плей-офф; 7-8 команди покидають турнір

3-й етап – Плей-офф (9-13 червня 2021)

  • Сітка Double-Elimination
  • Всі матчі пройдуть у форматі бо3, гранд фінал – бо5

Склади команд

Нажаль, як і на попередньому "мажорi", не всі команди будуть виступати у своїх повних складах: саппорт команди Invictus Gaming Чан Oli Чон Кін пропустить турнір через позитивний тест на коронавірус. Хоча наступні тести показували негативний результат, але відповідно малайзійського законодавства, громадян відправляють на 14-денний карантин.

Також команда AS Monaco Gambit не буде виступати у тому складі, який здобув путівку до стадії Wild Card: перед самим турніром команду покинули мідер Володимир No[o]ne Міненко та саппорт 5-ї позиції Акбар SoNNeikO Бутаєв. Їх замінять Станіслав 633 Глушан та Артем Lorenof Мельник.

Організація

Але є і позитивні моменти. Безмежно радує тенденція розуміння кіберспорту в Україні. Наприклад, Міністерство молоді і спорту України допомагало у вирішенні питань, пов’язаних із переїздом команд. Також свій професіоналізм в організації заходу показав і сам турнірний оператор WePlay Esport: для вирішення проблеми із переїздом китайських команд було організовано приватний рейс, через певні проблеми із квитками.

Надіюсь, що організатори, завдяки взаємодії із владою і прийняття складних рішень за короткий проміжок часу, згодом будуть мати можливість провести і найголовніший турнір року в Києві – The International. Але це поки мрії. Поки що…

Прогноз

Фаворитам даного турніру будуть Team Secret. Вони вже набрали необхідну кількість балів, щоб напряму потрапити на The International, але є декілька "але":
- незадовільний результат на попередньому турнірі  (адже 4 місце це не те, на що розраховувала команда Клемента Puppey Іванова – одна з найтитулованіших команд на даний час); 
- відносно слабкий виступ протягом DPC Сезону, що здивувало багатьох;
- кожний, хто слідкує за цією командою знають, що «секретні» завжди грають на перемогу, незалежно від статусу турніру.

А де, як не на цьому турнірі, знову взяти правління в світі Dota 2 в свої руки? Тому, я вважаю, що саме на AniMajor  перемогу отримають саме Team Secret.

На думку автора, вісімка найкращих команд турніру буде виглядати наступним чином.

  1. Team Secret
  2. PSG.LGD
  3. Virtus.pro
  4. Evil Geniuses
  5. Alliance
  6. Vici Gaming
  7. Team Aster
  8. NoPing e-sports

Саме команди 1-8 отримають призові у вигляді грошей та DPC пунктів. Інші, нажаль, залишаться ні з чим. Переглядати турнір можна буде на україномовній трансляції від WePlay та на російськомовній трансляції від Maincast.

Приємного перегляду, адже AniMajor буде дуже захоплюючим.

Олексій Алєксєєнко

КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА: Dota 2

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK